Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

32 полтавські родини боролися за першість в міських змаганнях «Мама, тато, я – спортивна сім’я» (ФОТО)

Цими вихідними полтавські родини мали змогу провести час весело та з користю – у Полтаві відбулися традиційні змагання «Мама, тато, я – спортивна сімя». Більше 30 сімей зібралися у спорткомплексі ГУНП в Полтавській області, аби визначити, хто ж серед них найкращий.

16 березня у спорткомплексі ГУНП в Полтавській області відбулися міські змагання «Мама, тато, я – спортивна сім’я». Захід проведели за ініціативи управління у справах сім`ї молоді та спорту спільно з Полтавським міським заклад-центром фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» та за підтримки управління освіти. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олена Бабенко зауважила, що зазначені змагання є традиційними, а кількість бажаючих брати в них участь – збільшується:

– Цьогоріч ми маємо рекорд по кількості учасників. Якщо минулого року участь брали близько 20 родин, то уже цього року до участі записалися 32 родини. Це чудовий показник. Ми бачимо, що і батькам і дітям заходи такого формату подобаються.

Популяризація здорового способу життя, залучення до заняття різними видами спорту дітей, формування родинних традицій – саме такими є основні завдання змагань «Мама, тато, я – спортивна сім’я». Депутат міської ради Андрій Матковський зауважив, що таким чином батьки на власному прикладі доводять своїм дітям, що спорт може приносити неабияку користь для здоров’я, покращувати настрій, а ще – це чудовий привід для спільного дозвілля:

– Дуже добре, коли діти займаються спортом, а ще краще, коли заняття спортом є родинною традицією. Щороку ми бачимо, що до участі в змаганнях долучається все більше родин. Це означає, що у Полтаві сімейний спорт набирає популярності. Тому наше завдання – розширювати подібні формати заходів, щоби залучати ще більше полтавців.

Серед учасників міських змагань родини, які вперше вирішили брати участь в заході подібного формату, і такі, хто уже має досвід змагань у «Мама, тато, я – спортивна сім’я». Цьогоріч спортивні родини змагалися у таких естафетах як «Козачок», «Збір урожаю», «Велике прання», «Смуга перешкод», «Під дощем».

Після усіх естафет, з-поміж 32 команд були визначені кращі з кращих. Так, ІІІ місце здобула родина Волошко від гімназії № 6, ІІ місце здобула родина Гребінюк від НВК № 16. Першість в змаганнях «Мама, тато, я – спортивна сім’я» цьогоріч виборола родина Шибко від загальноосвітнього навчального закладу № 27. Родина зізнається: змагання були нелегкими, а перемога – неочікуваною:

– Ми виграли шкільний етап змагань «Мама, тато, я – спортивна сім’я», тому нас делегували представляти школу на міський етап. Наші конкуренти – спритні та сильні, ми не очікували, що переможемо саме ми. Але це приємно і, вважаємо, заслужено.

Кожна з команд прибула на змагання з потужною групою підтримки. Тож, серед глядачів також був проведений конкурс – визначали найголосніших вболівальників. З-поміж усіх обрали 6 найактивніших груп. Усі вони отримали в подарунок за свої старання солодкі подарунки.

Після закінчення змагань призери та учасники були нагороджені почесними грамотами та подарунками від організаторів свята.

У подальшому переможці та призери змагань візьмуть участь на обласному етапі змагань, а в разі перемоги – на всеукраїнському етапі.

Перейти до вмісту