Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Жителі прилеглих до Кременчука районів проти будівництва нового мостового переходу в Горішніх Плавнях

Проти будівництва нового мосту біля м. Горішні Плавні і за будівництво нового мостового переходу у Кременчуці – таку думку висловила територіальна громада  під час громадських слухань, що відбулися у Кам’яних Потоках. Жителі Білецьківки, Дмитрівки, Кам’яних Поток сказали категоричне «НІ» будівництву мосту саме на території їхніх населених пунктів. Своє рішення вони підкріпили одностайним голосуванням, повідомили у Кременчуцькій міськраді.

На підтримку думки громадян виступив перший заступник голови Полтавської обласної ради Євгеній Холод. Він, зокрема, зазначив, що будівництво нового мосту через Дніпро саме поблизу Горішніх Плавнів не вирішує жодну з існуючих серйозних проблем у даному регіоні, він вирішує тільки одну єдину проблему – розвиток приватного бізнесу і гірничо-збагачувального комбінату.

На захист інтересів жителів Кременчука та Кременчуцького району став і міський голова Віталій Малецький, який вкотре наголосив, що будувати новий міст потрібно не на людських дворищах та пайових землях в обхід найбільшого промислового міста Полтавщини – Кременчука, а саме в Кременчуці, бо тут зосереджена велика кількість промислових гігантів, що працюють на зміцнення і розвиток економіки держави, і яким просто необхідна транспортна артерія у виробничих цілях, тут знаходяться робочі місця не тільки жителів міста, але й навколишніх населених пунктів, тут, а не в полі, розвивається соціальна інфраструктура, яка слугує цим людям, саме через Кременчук проходять дороги державного значення, і весь транзитний транспорт рухається ними, а не в об’їзд, і, звичайно, новий міст – це ще й сполучення між двома берегами Дніпра, між двома частинами самого міста, що теж немало важливо. Також він наголосив, що будівництво нового мостового переходу у Кременчуці планувалося ще з 90-х років минулого сторіччя, було розроблене техніко-економічне обґрунтування, яким у нашому місті передбачено вільні від забудови території на лівому та правому березі Дніпра, щоб побудувати цей важливий об’єкт з мінімальною шкодою для людей та довкілля. І на дані роботи вже витрачено чимало коштів, в тому числі і з державного бюджету. Міського голову Кременчука підтримали присутні на слуханнях, проголосувавши за те, що міст потрібно будувати саме у Кременчуці.

 

Перейти до вмісту