Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Затриманих у Казахстані полтавців депортували до України

14 лютого в Астані (Казахстан) невідомі затримали українську правозахисницю з Полтави, спостерігача Італійської федерації з прав людини (FIDU) Людмилу Волошину. Вона перебувала там з Міжнародною моніторинговою місією від FIDU.

Як повідомляв Інститут масової інформації, її було затримано о 17:15 за місцевим часом в Астані. В номер готелю “Комфорт”, де вона проживала,  увірвалися невідомі, які відрекомендувалися працівниками міграційної поліції, але своїх документів не показали. На думку волонтерки Італійської федерації з прав людини Наталія Панченко, з високою ймовірністю її затримали працівники Комітету національної безпеки Казахстану.

Волошина встигла здійснити телефонний дзвінок, який був грубо перерваний. Пізніше затримали й фотокореспондента з Полтави, спостерігача Італійської федерації з прав людини Валерія Явтушенко.

Наталія Панченко на своїй сторінці у Фейсбук повідомила, що 15 лютого близько 7:00 за місцевим часом в Астані (Казахстан) українська правозахисниця Людмила Волошина вийшла на зв’язок і поінформувала, що їх з Валерієм Явтушенком депортують з Казахстану за частиною 5 статті 517 кодексу про адміністративні правопорушення. В аеропорту Бориспіль вони мають бути об 11:30.

Сама ж Людмила Волошина у Фейсбук написала:

“Люблю вас, Україно! Казахстане, до зустрічі!…Швидкої…П’ять років – то ви загнули”

Перейти до вмісту