Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Видалення з Facebook робить людей щасливішими – вчені

Видалення облікового запису допомагало виділити час для занять іншими речами і зменшити кількість запеклих суперечок про політику.

Дослідження, проведене в Стенфордському університеті в Нью-Йорку, показало, що користувачі Facebook, котрі видалили свої акаунти, виявилися щасливішими, більш задоволені життям і рідше схильні до почуттів занепокоєння, депресії або самотності. Про це пише Кореспондент з посиланням на Engadget.

Після участі в експерименті вони також менше користувалися іншими соціальними мережами і рідше використовували Facebook.

Ті, хто відмовився від Facebook, знайшли безліч речей, якими можна заповнити час, що раніше відводився соцмережі. Це включило зустрічі з друзями і сім’єю, перегляд телевізора. При цьому люди витрачали менше часу на новини, ніж до цього, що допомагало подолати поляризацію їхніх політичних настроїв.

Вчені провели це дослідження напередодні президентських виборів 2016 року в США, коли політична напруженість в суспільстві була на піку. Видалення облікового запису допомагало користувачам уникнути запеклих суперечок і риторики.

У підсумку фахівці дійшли висновку, що відхід з соцмережі може виявитися дуже корисним для користувачів.

Перейти до вмісту