Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Відкрили рух по мосту через річку Кобелячок на автошляху Полтава-Олександрія

Два роки міст через річку Кобелячок на автодорозі Полтава-Олександрія перебував у стадії ремонту. Аби його якісно відремонтувати, дорожники проводили статичні та динамічні випробування, які показали слабкі місця споруди. У 2018 розпочався другий етап ремонту споруди.

До 2016 року міст перебував в аварійному стані. Їздити по ньому було небезпечно для учасників дорожнього руху. У 2016 році були виконані невідкладні першочергові відновлювальні роботи на прогонових будовах та влаштована нова монолітна плита проїзної частини. Це дало можливість відновити пропуск транзитного транспорту в режимі постійного діагностування роботи споруди за динамічних та статичних навантажень, повідомили в Прес-службі Служби автомобільних доріг у Полтавській області.

За результатами діагностування споруди в період пропуску транзитного руху виявлено проходження навантажень, що перевищують розрахункові. Після проведення додаткових випробувань на мосту, проектувальники та ремонтники готові були розпочати реалізацію другої частини відновлення споруди. Проте протягом 2017-2018 років роботи з капітального ремонту на автодорозі М-22 Полтава-Олександрія не були забезпечені фінансуванням в обсязі, який необхідний для повного завершення робіт з капітального ремонту об’єктів, в тому числі на мосту через р.Кобелячок, – розповідає заступник начальника Служби автодоріг Анатолій Мягкохліб.

Після поновлення фінансування у другій половині 2018 року ТОВ «Ростдорстрой» завершив необхідні роботи, які забезпечать безпечну експлуатацію мосту. Рух по мосту відкритий. Габарит споруди із 7 збільшився до 8,5 метрів.

Проведення ремонтних робіт на прогонових будовах мосту можливе лише за можливості його об’їзду. Останній був організований через с. Бутенки. За попередньою домовленістю з керівництвом Бутенківської громади після завершення ремонту мосту, покриття в селі буде відновлено.

 

Перейти до вмісту