Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вальсували, танцювали румбу та самбу: понад тисячу танцівників взяли участь у Всеукраїнському фестивалі зі спортивних бальних танців «DUET-2019» (ФОТО)

Протягом двох днів – 23 та 24 лютого – у Полтаві проходив фестиваль зі спортивних бальних танців «DUET-2019». Захід відбувся у Дискотечно-виставковій залі Полтавського міського Будинку культури за сприяння управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Як зазначив головний тренер клубу «DUET-2019», організатор фестивалю Руслан Булейко, учасників з кожним роком все більше і більше:

– Фестиваль «DUET-2019» традиційно проходить у лютому місяці протягом останніх 10 років. Турнір постійно набирає обертів. Так, цьогоріч на конкурс заявилися понад тисячу учасників з 19 міст України. Вік танцівників різний – від 3 до 35 років. Рівень дуже високий, пари дуже сильні. Танцівники на подібних турнірах отримують величезний досвід, впевненість у собі і доводять, що вони готові представляти нашу країну на світових та міжнародних конкурсах. Впевнений, що у нас все вийшло. Турнір вдався!

Колишній випускник клубу танців, а нині депутат Полтавської міської ради Олександр Глазов прийшов привітати організаторів фестивалю, танцівників, всіх присутніх у залі батьків, тренерів та вболівальників:

– Я займався 8 років спортивно-бальними танцями у клубі «DUET». Мені приємно, що даний фестиваль щороку набирає все більших обертів, стає престижнішим, приваблює більшу кількість танцівників з різних куточків України. Полтавська влада підтримує та буде підтримувати в подальшому талановиту молодь Полтави.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому Олена Бабенко зауважила, що подібні заходи є важливими для нашого міста, адже вони сприяють творчому розвитку молоді, їх вдосконаленню та дисципліні.

– Даний конкурс – це конкурс краси, грації, дитячої дисципліни у спортивній роботі. Цей вид мистецтва постійно потребує роботи над собою, він виховує та мотивує ставати ще кращими, – наголосила Олена Миколаївна. – Ми ж, в свою чергу, постійно підтримуємо подібні заходи у Полтаві та сприяємо їхньому проведенню.

Так, у турнірі змагалися ювенали, юніори, молодь та дорослі. Конкурс судили члени професійного журі з різних міст України. Тож, за підсумками кожного дня та кожного відділення переможці турніру були нагороджені медалями, грамотами та кубками від організаторів фестивалю.

Перейти до вмісту