Ви тут:
PROвсе Суспільство 

В Україні заявили про плани створити космодром

Державне підприємство Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова (Дніпро) ініціює створення в Україні плавучої платформи для запуску ракет.
Про це пише Кореспондент.
“Україна не має власного космодрому, хоча сам тільки Південмаш спеціалізується на ракетобудуванні та здійснює зовнішньоекономічну діяльність з 23 країнами, в тому числі Європи. Нам давно потрібно мати власний майданчик для запуску ракет, і створити його можна на Херсонщині”, – сказав генеральний директор підприємства Сергій Войт.
Він повідомив, що недавно спілкувався з колективом Херсонського державного заводу Паллада, на якому виготовляють плавучі споруди (доки). Там готові до співпраці і партнерства.
“Наші інженери шукали варіанти, розглядали багато питань. Необхідно все враховувати, адже деякі країни проти того, щоб над ними запускали ракети. Спільно з Укроборонпромом ми вирішили зробити таку платформу на херсонському підприємстві Паллада”, – пояснив гендиректор Південмашу.
Відзначимо, державне підприємство Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова створено в 1944 році. Підприємство вважається одним з флагманів виробництва ракет-носіїв і супутників в Україні, і це дозволяє державі забезпечувати 8-10% пускових послуг, які надаються щороку міжнародним компаніям.
Перейти до вмісту