Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

В Україні планують розробити електронну систему управління запасами ліків

Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України оголошує тендер на розробку програмного забезпечення для електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів –  eStock.

Ця платформа дозволить налагодити процес моніторингу залишків препаратів у лікарнях та зробить інформацію про ліки доступною для пацієнтів, повідомляють у МОЗ.

Зараз інформування громадськості відбувається через сайти обласних департаментів охорони здоров‘я та за допомогою інформаційних повідомлень у лікарнях, проте часто інформація про закуплені ліки не оновлюється регулярно, є незручною для пацієнта, а в деяких обласних департаментах немає робочого сайту, тому потрібної інформації жителі і жительки області одержати не можуть.

«Зараз Міністерство охорони здоров‘я раз на місяць отримує інформацію про залишки ліків і вакцин в регіонах. Ця інформація не завжди коректна. Вона потрібна нам в реальному часі і в зручному форматі, коли в один клік ми зможемо побачити залишки ліків в кожній лікарні. Так ми зможемо не лише забезпечити безперебійну доступність лікарських засобів для пацієнтів і пацієнток, а й звести до мінімуму брак і надлишок ліків», – зазначає Ольга Стефанишина, заступниця міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції.

Запуск платформи eStock і автоматизація процесу управління запасами лікарських засобів суттєво спростить роботу медперсоналу, оскільки вони зможуть легше контролювати надходження, витрати, списання, інвентаризацію, перерозподіл медичних засобів, але найголовніше, дозволить пацієнтам і пацієнткам швидше і без затримок отримувати необхідні медикаменти і лікування. Також система має передбачати можливість інтеграції та обміну даними з іншими системами, наприклад, електронною системою охорони здоров’я «eHealth», «ProZorro» та ін.

«ПРООН з 2015 року надає підтримку населенню України та Міністерству охорони здоров’я України у здійсненні закупівель критично важливих лікарських засобів та отриманні пацієнтами і пацієнтками необхідного лікування. Ми також ділимося з нашими партнерами найкращими міжнародними практиками і допомагаємо створити продуману, ефективну й прозору систему державних закупівель, яка дозволить закуповувати необхідні лікарські засоби та медичні вироби для населення України. Ми дуже раді, що після довготривалих узгоджень технічних питань та зустрічей із представниками громадського та IT-секторів, ми змогли перейти безпосередньо до оголошення тендеру щодо розробки програмного забезпечення для системи, що зробить нас ще на крок ближче до реформи охорони здоров‘я і побудови прозорої і ефективної системи закупівель», – сказала Блерта Чела, заступниця директора ПРООН в Україні.

Більш детально про умови участі у тендері за посиланням: https://bit.ly/2BgGoRF

Заявки на участь у тендері приймаються до 28 лютого 2019 року.

Перейти до вмісту