Ви тут:
Суспільство 

Укртрансгаз запустив онлайн-сервіс перевірки наявності постачальника газу

Укртрансгаз запустив онлайн-сервіс для українських споживачів газу, який дає можливість миттєво отримати дані з Інформаційної платформи Оператора ГТС про своїх постачальників, а також перевірити наявність власного EIC-коду в реєстрах споживачів газу, в тому числі в Реєстрі на відключення від газопостачання.

Цей інструмент допоможе споживачам газу попередити та уникнути ситуацій з помилковим чи безпідставним відключенням, унеможливить маніпулювання інформацією щодо функціонування Інформаційної платформи і захистить добросовісних учасників ринку.

Для того, щоб скористатися сервісом, достатньо ввести унікальний ЕІС-код споживача газу, який можна знайти в платіжці за газ або в укладеному з вашим оператором ГРМ Договорі на розподіл природного газу.

У випадку відсутності у споживача ЕІС-коду або якщо в результаті онлайн-перевірки споживач виявив себе в Реєстрі на відключення, але при цьому планує продовжувати споживання  газу з 1 березня 2019 року, тоді йому необхідно якнайшвидше звернутись до газорозподільної компанії (оператора ГРМ) в його регіоні із запитом про створення ЕІС-коду та внесення відповідної інформації до Інформаційної платформи Оператора ГТС. 

Наразі всі без виключення побутові споживачі газу (фізичні особи) в Україні потрапляють до захищеної категорії відповідно до Постанови КМУ №867, тому до 1 травня 2020 року не можуть вноситись до реєстру на відключення.

Нагадаємо, що з 1 березня 2019 року український ринок природного газу повністю переходить з місячного на добове балансування. Це передбачає, що взаємодія між постачальниками, операторами ГРМ та споживачами здійснюватиметься виключно через Інформаційну платформу Оператора ГТС. Тому, для забепечення безперебійного постачання газу всім категоріям замовників, критично важливим є наповнення Платформи коректними даними та формування повного реєстру споживачів газу в Україні.

Тому в період переходу на добове балансування важливо, щоб кожен споживач газу в Україні мав можливість оперативно відслідковувати статус взаємовідносин зі своїми постачальниками газу.

Укртрансгаз докладає максимуму зусиль і виступає з такими ініціативами, як онлайн-сервіс перевірки наявності постачальника, щоб зі свого боку забезпечити сприятливі умови всім учасникам ринку газу України для комфортного та успішного переходу з 1 березня на роботу за новими європейськими стандартами.

Перейти до вмісту