Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна подала кандидатури Семени та Сущенка на премію ЮНЕСКО

Міністерство інформаційної політики та міністерство закордонних справ України запропонували кандидатури українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени на премію ЮНЕСКО/Гільєрмо Кано.

Про це повідомила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила під час презентації англомовної версії книги пана Семени «Кримський репортаж», пише Детектор медіа.

«Разом з Міністерством закордонних справ ми подали кандидатури Миколи Семени та Романа Сущенка на премію ЮНЕСКО зі свободи слова. Це премія Гільєрмо Кано, – сказала пані Джапарова. – Ми не знаємо, чи вони отримають цю нагороду, але навіть номінації цих журналістів – це така ознака нашої підтримки цих людей, які сьогодні перебувають у неволі».

У квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. 

Перейти до вмісту