Ви тут:
Суспільство Україна 

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що пропонує карати депутатів за прогули

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо адміністративної відповідальності народних депутатів України за прогул) (№10072)

Автором законопроекту є народний депутат від “Народного фронту” Леонід Ємець. Законопроектом пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 186-8 “Прогул народного депутата України”.

Встановлюється, що прогул народного депутата, тобто його відсутність на засіданні Верховної Ради без поважних причин, підтверджена рішенням комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту, вчинений більше двох разів протягом однієї пленарної сесії ВР або вчинений один раз протягом позачергової сесії тягне за собою накладення адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт на строк від 20 до 60 годин.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що протягом останніх років “неодноразово виникали випадки, коли на засіданні Верховної Ради були присутніми менше 226 народних депутатів, що унеможливлювало ухвалення парламентом рішень по суті чи належний розгляд і обговорення законопроектів за повною процедурою”.

Перейти до вмісту