Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Щербанівській ОТГ продовжують будівництво амбулаторії

З кінця минулого року на Полтавщині будують 27 сільських амбулаторій. У Щербанівській ОТГ теж працюють над новим медичним закладом: там вже звели стінові панелі та провели зовнішні мережі, далі зроблять підлогу та дах.

Будівництво сучасних сільських амбулаторій проводить Департамент будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА. Вони споруджуються в рамках ініціативи Президента Петра Порошенка «Доступна медицина». В області зведуть 27 нових будівель, і це економічно вигідніше, ніж косметичний ремонт старих приміщень.

— Сучасність вимагає від нас нового підходу, тому в країні активно впроваджуються реформи. Працюємо і над медициною. Головна перевага нових амбулаторій — наближення медпослуг до людей. Вони мають бути якісними навіть у віддалених населених пунктах, — наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Нові приміщення будуть енергоефективним, їх оснастять усім необхідним діагностичним та лікувальним обладнанням. Також нові амбулаторії отримають службові автомобілі, щоб обстежувати хворих на дому та надавати невідкладну допомогу. 

У Розсошенцях також працюють над новим медзакладом: там вже звели стінові панелі та провели зовнішні мережі. Коли дозволять погодні умови, працюватимуть над підлогою. Також зроблять мембранний дах та встановлять алюмінієві вікна. Далі — внутрішнє оздоблення, повідомляють у Щербанівській ОТГ.

У результаті Щербанівська ОТГ отримає амбулаторію сімейної медицини на 5-7 лікарів, включаючи дитячих педіатрів та терапевтів.  

— Будівництво нової амбулаторії — надважливе для нас, як і будь-який інший соціальний проект. Людям потрібне здоров’я і кваліфікована діагностика, вони цього очікують. Тому що ФАПи, які у нас зараз є, невеликі. Дякую Валерію Головку та Тимофію Голбану за особистий контроль. Спільно ми створимо найкращі умови для наших мешканців, — прокоментував голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.

В амбулаторії також планують зробити котельню, а приміщення утеплити. Зовні облаштують тротуари з освітленням.

— Практика показує, що відновлення старих приміщень з пошкодженим фундаментом та тріщинами у стінах триває довше і коштує дорожче, ніж будівництво нових. Тому ми розпочали масштабне спорудження нових медзакладів. І наша амбітна ціль — здати амбулаторію у Розсошенцях в експлуатацію у найближчі два місяці, — підсумував директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

Нагадаємо, будівництво проходить за ініціативи Президента України Петра Порошенка на умовах співфінансування: 30% з місцевого бюджету, решта — державні кошти. У громадах, що погодилися на такі умови і представили необхідні документи, вже активно йдуть роботи на об’єктах.

Перейти до вмісту