Ви тут:
здоров’я Освіта Полтавщина Суспільство 

У працівниці одного з дитячих садочків Полтавщини, виявили відкриту форму туберкульозу

Вчора, з ініціативи управління освіти виконавчого комітету міської ради, адміністрації Лубенського обласного протитуберкульозного диспансеру та КП «КНП Лубенський міський центр ПМСД» відбулися збори батьків вихованців дошкільного навчального закладу №9 «Берізка». Приводом для зустрічі стала прикра подія – у працівниці дитячого садка шляхом лабораторних досліджень 1 лютого підтверджено  гостру відкриту форму туберкульозу.

Про це повідомляє “Газета “Лубенщина”.

Як відомо, хвора працівниця з початку року не контактувала з дітьми та колегами, оскільки перебувала у відпустці. Обов’язковий профмедогляд вона пройшла своєчасно, що засвідчують відмітки в медичній книжці працівника. Окрім того, молода жінка із жовтня 2018 року перебувала під наглядом медиків у зв’язку із вагітністю. Це дає підстави для припущення, що раптове захворювання спалахнуло в неї нещодавно внаслідок ослаблення імунітету та активізації збудника туберкульозу, який чекає на нас повсюди: на ринках, у магазинах, у громадському транспорті й скрізь, де масово скупчуються люди. Носіями збудника може бути будь-хто із нас, незалежно від соціального стану, способу життя, віку чи статі. Втім, далеко не кожен, хто «отримав» паличку Коха, невдовзі захворює. Головне – своєчасна профілактика, збалансоване харчування, здоровий спосіб життя і регулярний щорічний огляд у лікарів. Адже чим раніше захворювання буде виявлено, тим більше шансів на швидке й повне одужання.

У закладі оголошено про необхідність проведення позапланового обстеження усіх вихованців та працівників. Станом на кінець робочого дня 1 лютого увесь персонал пройшов флюорографічне обстеження, у всіх вихованців, що були присутні в закладі і батьки яких надали відповідну згоду, проведено реакцію Манту (туберкулінодіагностика). Фахівцями Лубенського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень спільно з працівниками ДНЗ також проведено ряд дезінфекційних заходів, що передбачаються відповідними санітарними протоколами.

Наразі дошкільний заклад працює у звичному режимі.

Перейти до вмісту