Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Миргородській авіаційній бригаді тактичної авіації пройшли пожежно-тактичні навчання

Тема навчання, яку відпрацювали військові вогнеборці  – організація і тактика гасіння пожежі на газовочному майданчику технічно-експлуатаційної частини авіаційної техніки.

За сценарієм навчання під час проведення регламентних робіт відбулося загорання двигунів літака та розлив паливно-мастильних матеріалів. Черговий стоянки підрозділу оперативно викликав пожежний наряд та доповів черговому частини про пожежу. Потім приступив до її локалізації наявними первинні засобами пожежогасіння. Начальник пожежного наряду, прибувши на місце, оцінив обставини події та дав команду до ліквідації пожежі. Для підсилення був задіяний  додатковий розрахунок, повідомляють у відділенні спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м.Харків).

За словами начальника служби пожежної безпеки 831 бригади тактичної авіації майора Сергія  Сузими, подібні навчання є важливою складовою підтримання пожежної безпеки частини.

Профілактичні протипожежні заходи активно поєднуються з практичними заняттями по тренуванню особового складу пожежно-рятувального підрозділу. Постійно уточнюється і розрахунок сил та засобів, які залучаються для гасіння пожеж на території військової частини. Тому в ході навчань пройшло  тренування службових осіб та добових нарядів щодо виконання ними обов’язків згідно плану пожежної безпеки.

За підсумками заходу командування авіа бригади високо оцінило дії особового складу по гасінню пожежі, евакуації майна та вправності роботи з пожежною технікою.

Перейти до вмісту