Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

У “Крутах 1918” актор Олексій Тритенко грає роль командира українських частин, родом з Полтавщини (ВІДЕО)

Цього тижня у широкий прокат в українських кінотеатрах виходить історичний фільм-екшн “Крути 1918”. Зокрема, у Полтаві відбудеться актори презентуватимуть стрічку.

Одну з головних ролей у стрічці зіграв актор Олексій Тритенко, відомий глядачам за комедійним серіалом “Коли ми вдома”. Однак у “Крутах” він постане зовсім в іншому амплуа і зіграє командира загону київських гімназистів і студентів Аверкія Гончаренка. На екрані актор втілить історичного персонажа – командира українських частин, який був родом з села Дащенко Лохвицького повіту Полтавської губернії.

Читайте також: Заради ролі Симона Петлюри актору Дмитру Ступці накладали спеціальний грим

У січні 1918 року — командир першого куреня першої юнацької військової школи імені Богдана Хмельницького, керівник оборони Бахмача та станції Крут від більшовицького війська. 1918 року був військовим комендантом Подільської губернії, 1919 року — начальником канцелярії Головного отамана Симона Петлюри, йдеться у “Вікіпедії”.

Сам Олексій Тритенко говорить про зйомки фільму так:

«Здається, що під час зйомок фільму ми наблизилися до того відчуття, яке було у хлопців, коли вони сиділи в окопах і чекали битви. Ми не хотіли зайвого пафосу. Для нас було важливо, аби глядач разом з нами почав відчувати цю трагедію, а зрештою і отримати приклад мужності», – повідомляє i-ua.tv.

 

Перейти до вмісту