Ви тут:
Економіка Суспільство Україна 

Цьогоріч доходи українців досягнуть рівня 2013 року — Уряд

В уряді повідомили, що у 2019 році середня зарплата в Україні у доларовому еквіваленті має досягти рівня 2013 року.

«Я думаю, що реально в 2019 році, зберігаючи такі темпи росту економіки, розмір середньої зарплати в доларовому еквіваленті досягне докризового рівня вже в цьому році», — повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в інтерв’ю одному з українських телеканалів, цитує Hromadske.

«Сьогодні ж ми робимо все для того, щоб зростання соціальних стандартів і заробітних плат відбувалося швидшими темпами, ніж зростання інфляції», — додав Розенко.

Як зазначає видання, реальні доходи українців суттєво впали у 2014-2015 роках через стрімке знецінення гривні. Тому, попри номінальне зростання зарплат, реальна платоспроможність грошей, враховуючи інфляцію, була набагато меншою. Так, за даними Національного банку України, у 2018 році рівень доходів українців складав лише 82% від того, що був у 2013 році.

Читайте також: У Світовому банку повідомили, що без проведення реформ та маючи поточні темпи росту ВВП Україні знадобиться 50 років, щоб досягти такого рівня економічного розвитку, який має Польща.

Перейти до вмісту