Ви тут:
Прес-релізи Суспільство Україна 

Третина кандидатів у Президенти досі не відкрили виборчі фонди, – КВУ

Станом на 14 лютого третина кандидатів у Президенти України досі не сформували виборчі фонди.

За інформацією КВУ, отриманої від ЦВК, із 44 кандидатів банківські рахунки виборчих фондів відкрили 30 осіб. Це Ігор Шевченко, Андрій Садовий, Анатолій Гриценко, Віталій Скоцик, Валентин Наливайченко, Віталій Купрій, Сергій Каплін, Олександр Шевченко, Юрій Бойко, Ольга Богомолець, Євгеній Мураєв, Олександр Вілкул, Дмитро Добродомов, Руслан Кошулинський, Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, Аркадій Корнацький, Сергій Тарута, Інна Богословська, Володимир Зеленський, Ілля Кива, Ігор Смешко, Геннадій Балашов, Олександр Данилюк, Юрій Дерев’янко, Петро Порошенко, Олександр Мороз, Віктор Кривенко, Микола Габер, Роман Безсмертний.

Інформація про відкриття рахунків до ЦВК надходить із банків.

КВУ наголошує, що відкриття виборчого фонду є обов’язковою умовою для початку ведення агітації кандидатом. Так, згідно з ч. 2. ст. 37 Закону “Про вибори президента України” кандидат у президенти для фінансування передвиборчої агітації зобов’язаний відкрити виборчий фонд.

Згідно з ч. 3 ст. 37 Закону кандидатам заборонено проводити агітацію поза їх виборчими фондами.

Виборчий фонд кандидата на пост Президента України має накопичувальний рахунок, на який надходять кошти для фінансування виборчої кампанії кандидата на пост Президента України, а також поточні рахунки, з яких здійснюється фінансування витрат на виборчу кампанію.

Кандидат на пост Президента України відкриває один накопичувальний рахунок виборчого фонду в установі банку України у місті Києві і не більше одного поточного рахунку в установі банку в межах територіального виборчого округу.

Перейти до вмісту