Ви тут:
Суспільство 

Станіслав Боклан про прем’єру серіалу на ” Інтері ”: ” Мені хотілося на старості років пограти в війнушку ”

Сьогодні, 11 лютого, на телеканалі «Інтер» – прем’єра 8-серійної гостросюжетної драми «Захоплення» про роботу загону швидкого реагування поліцейського спецназу. З понеділка по четвер о 21:00 глядачі стануть свідками роботи на межі ризику підрозділу, який займається знешкодженням небезпечних злочинців.

Напередодні прем’єри – кілька цікавих фактів про серіал.

1. Серіал допомагали створювати  колишні і діючі співробітники  правоохоронних органів. «Зрозуміти  специфіку роботи спецназу непросто. У середовищі цих людей існують  правила, про які необізнана людина  навіть не підозрює. Тому і  на рівні написання сценарію, і на знімальному майданчику  була необхідна допомога фахівців  », – розповів шеф-редактор серіалу  Олег Гершкович.

2. Народний артист України  Станіслав Боклан, який зіграв командира загону – майора Матяша на прізвисько Батя, під час зйомок сам опинився в екстремальних умовах. Працював день і ніч без вихідних: паралельно з «Захопленням» у нього проходили зйомки ще в чотирьох проектах, і це не рахуючи основної роботи в театрі! Навіть своє 59-річчя Станіслав Володимирович зазначив на знімальному майданчику серіалу. «Мені хотілося на старості років пограти в таку війнушку, – пояснює він. – Я далеко не військова людина. А тут така чоловіча історія. Цей серіал не про «піф-паф», він про людей, у яких дійсно небезпечна робота, і про прояв простих людських якостей в екстремальних умовах ».

3. Заради ролі деяким  акторам довелося отримати нові  навички. Микита Вакулюк, який зіграв капітана загону Макса Зіву на прізвисько Похмурий, вперше в житті стріляв з автомата Калашникова та пройшов початкову підготовку бійців спецпідрозділу. А ще в «Захопленні» він зміг реалізувати давню мрію – вийти на боксерський ринг. Техніку удару Вакулюк відпрацьовував разом з режисером серіалу – Хачатуром Васіляном, який 12 років займався боксом.

А ось актору Володимиру Скорику, що зіграв хакера Шурика, довелося вчитися їздити в інвалідному кріслі. За сценарієм його герой при виконанні завдання отримав важке поранення в хребет. Незважаючи на наслідки, він залишився в загоні.

4. Найдовше творці серіалу  шукали виконавицю ролі єдиної  дівчини в загоні – снайпера Вікторії  Захарової з позивним Астра. Через три місяці пошуків зупинили вибір на Славі Красовській. Характер героїні виявився близький актрисі. «У нас обох міцний внутрішній стрижень. Мене, як і мою Віку, не так просто зламати, я завжди намагаюся розчарування і поразки розцінювати як досвід», – коментує Слава Красовська.

5. Сцени перестрілок, штурмів, захоплень, рукопашного бою були  заплановані на кожен знімальний  день. За правдоподібність поранень  відповідала художник по гриму  Яна Ляшенко. За її словами, в  середньому за один знімальний  день доводилося використовувати  близько двох літрів бутафорської  «крові».

Дивіться серіал «Захоплення» на телеканалі «Інтер» з понеділка по четвер о 21:00.

Сюжет програми «Ранок з Інтером» про зйомки серіалу «Захоплення»: https://www.youtube.com/watch?v=R69QYhAJY1A

Промо-анонс – https://youtu.be/7mnCZCY8iRc

Перейти до вмісту