Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Протягом тижня майже 6 тисяч полтавців захворіли на грип та ГРВІ

На Полтавщині протягом минулого тижня (станом на 25 лютого)  на гострі респіраторні інфекції захворіло 5 тисяч 964 особи.

Дітей захворіло 3920, що складає 66% від усіх захворілих. Найвищі показники захворюваності спостерігаються в Кобеляцькому, Диканському, Хорольському, Полтавському районах, – йдеться у повідомленні ДУ “Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ”.

При дослідженнях методом ПЛР за тиждень отримані позитивні результати на грип А нетипований та грип А H1N1. Госпіталізовано по області 295 хворих на ГРІ, що складає 5% від кількості захворілих.

В області продовжується вакцинація проти грипу.

Корисні поради допоможуть уникнути ГРІ та грипу

  1. Уникайте близького контакту – намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, які хворіють на застуду, мають нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію поруч з іншими, щоб вберегти їх від хвороби. 
  2.  Захворіли – лишайтеся вдома – якщо можливо, то візьміть день з роботи або навчання: грип швидко передається іншим, тож ваше перебування в людних місцях сприятиме поширенню інфекції. 
  3. Прикривайте ніс та рот – під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко.
  4.  Часто мийте руки – це допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі. 
  5.   Намагайтеся не торкатися обличчя – очі, рот та ніс для мікробів, як вхідні двері. На руках дуже багато мікробів та торкаючись ними обличчя ви збільшуєте їхні шанси потрапити в організм. 
  6. Привчіть себе до корисних звичок – ретельно очистіть та продезинфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий. Стежте за достатньою кількістю сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.
Перейти до вмісту