Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Протягом першої доби майже 70% необхідної кількості полтавців підписали петицію за облаштування бігової доріжки у Корпусному саду

6 лютого на сайті Полтавської міськради з’явилася петиція №298. У ній полтавка Антоніна Білоус закликає прокласти бігову доріжку по внутрішньому колу Корпусного саду. Менш ніж за добу петицію підписало 170 полтавців з 250 необхідних.

У передмові до документу, полтавка написала, що бігова доріжка допоможе уникнути травмонебезпечних ситуацій: «Особливо це актуально в зимовий період, коли зовнішнє коло взагалі не розчищається і спортсмени бігають прямо на проїжджій частині. Наприклад, будь-хто, — спортсмен, велосипедист, або тварина, які з’являються на дорозі, на зовнішньому колі парку, — нехтують своєю безпекою».

За першу добу з появи петиції на сайті Полтавської міськради її підтримав вже 170 полтавців. Для того, щоб її розглянули на сесії, необхідно 250 підписів.

Через кілька годин після публікації петиції, про неї написав і секретар Полтавської міської ради, в.о. міського голови Олександр Шамота:

— Підтримую ідею розвитку легкої атлетики у місті, вона давно назріла. Але на питання облаштування місць для зайнять спортом потрібно дивитися дещо ширше. Їх варто робити не тільки у центрі, а по всьому місту в спеціально відведених для цього місцях.

Авторка петиції Антоніна Білоус зазначає, що неодноразово чула від водіїв агресивні коментарі щодо спортсменів:

— Забороняти чи перекривати шлях ми не в змозі. Тому спробувала вдосконалити те, що ми маємо, зробити безпечніше. Бігатимуть по тому ж колу, тільки за парканом. Чесно кажучи, не очікувала такої підтримки від полтавців, більшість коментарів — позитивні.

Для збору решти 79 голосів Антоніна Білоус має ще 59 днів. Підписати петицію можна тут.

Юлія Гончаренко

Перейти до вмісту