Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Порошенко підписав зміни до Конституції щодо курсу України до ЄС та НАТО

19 лютого президент України Петро Порошенко у Верховній Раді підписав зміни до Конституції щодо курсу України до ЄС та НАТО

“Сьогодні у присутності Президента Європейської Ради Дональда Туска підписав у сесійній залі ВР Закон про зміни до Конституції, яким незворотньо закріплений рух України до ЄС і НАТО”, – написав президент у Facebook, пише  Еспресо.TV.

За законопроект №9037 проголосували 334 народних депутатів. Нагадаємо, що для ухвалення конституційних змін у другому читанні і в цілому необхідно, щоб на наступній черговій сесії після першого читання за них проголосували не менш ніж 300 народних депутатів.

Як йдеться у пояснювальній записці, “закріплення на конституційному рівні правової визначеності курсу України на членство в ЄС і НАТО мобілізуватиме українське суспільство і українську владу та сприятиме реформам, спрямованим на досягнення критеріїв повноправного членства”.

Законопроект вносить зміни у чотири статті Конституції України. У запропонованій редакції йдеться про те, що президент, Верховна Рада та Кабінет міністрів повинні забезпечувати реалізацію стратегічного курсу України на членство в Європейському Союзі й НАТО.

У перехідних положеннях до законопроекту сказано, що використання існуючих військових баз в Україні для тимчасового перебування іноземних військових формувань можливе на умовах оренди в порядку, визначеному міжнародними договорами.

Перейти до вмісту