Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська ОДА планує взяти на свій баланс недобудований басейн по вулиці Петра Юрченка та продовжити там роботи

Учора у Департаменті будівництва, МіА та ЖКГ ПОДА обговорили продовження будівництва басейну на вулиці Петра Юрченка. Зараз міська влада передає будівлю на баланс Полтавської ОДА, яка й продовжить роботи. 

Директор Департаменту будівництва Тимофій Голбан зустрівся з першим віце-президентом Федерації плавання України (далі ФПУ) Володимиром Шуміліним. Вони обговорили будівництво об’єкту та часткове перепланування приміщень. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Кілька років будівництвом басейну займалася міська влада. Зараз цей об’єкт готують до передачі на баланс обласної адміністрації. Тільки тоді у ОДА зможуть провести тендер та почати роботи.

Для кого будуватимуть спорткомплекс?

Перший віце-президент ФПУ Володимир Шумілін зазначив, що нинішня будівля басейну може стати сучасним спортивним комплексом. За його словами, в Україні зараз відсутні об’єкти, які б відповідали усім нормам Федерації.

Будівництво полтавського басейну найкраще з усіх підготовлене до реалізації масштабного проекту. Комплекс відповідатиме не тільки нормам будівництва, а й буде зручним для спортсменів.

— Ми зацікавлені у тому, щоб цей проект був реалізований з точки зору спортивної логіки, а також був зручним для місцевих жителів. Ми вже кілька років супроводжуємо будівництво цього спорткомплексу. Приємно бачити бажання і рішення від губернатора області розвивати будівництво так, як робиться це у світі. Помітно, що у реалізації проекту зацікавлені всі сторони. Як на мене, це гарна можливість закінчити будівництво та в кінці року провести тут міжнародні змагання з плавання, — говорить Володимир Шумілін.

Функції спорткомплексу

Майбутнє використання спорткомплексу ділять на два напрямки:

  • Заняття з плавання для жителів, тобто любителів;

  • Проведення змагань між професійними спортсменами у Полтаві: як місцевих і національних, так і міжнародних.

Усі сектори спорткомплексу повинні мати чітку логістику. Це необхідно для зручного руху  учасників команд, і любителів спорту. Усередині будівлі планують облаштувати ресепшн, дитячу кімнату та малий басейн для занять з немовлятами від 6 місяців. Також хочуть відкрити кімнату з тренажерами, зону для СПА процедур, магазин спортивних товарів та кафе.

На стіни встановлять інформаційні екрани. Вони необхідні , щоб учасники змагань могли бачити свої результати та номери виступів. Цю інформацію також бачитимуть і глядачі на трибунах.

— Цей об’єкт важливий не тільки перспективою проведення змагань різних рівнів, а й для розвитку спорту у місті й області. Перше завдання, яке стоїть —щоб кожному, хто прийде займатися плаванням було комфортно та зручно. Починаючи від немовлят з батьками, закінчуючи тренерами та спортсменами, — розповідає голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Традиція планування спортивних комплексів

За словами Володимира Шуміліна, у плануванні спортивних споруд головним є той, хто експлуатуватиме приміщення. Тому перше і головне завдання — правильне функціонування комплексу.

Наступним аспектом являється інженерія: забезпечення водопостачання та відведення, утилізації. А вже третім за значенням є архітектор. Якщо ця система порушена, то проекти по зведенню спорткомплексів не реалізовуються.

Проектування басейнів грунтується на Державних будівельних нормах. Проте ті, не оновлювалися ще з початку їх затвердження. ДБН щодо будівництва басейнів потребують оновлення до сучасних європейських стандартів.

— Цей об’єкт кілька років перебуває у стадії будівництва. Ми хочемо звести сучасний спортивний комплекс, який би повністю забезпечив потреби усіх, хто його експлуатуватиме, — стверджує директор Департаменту будівництва ПОДА Тимофій Голбан.

Перейти до вмісту