Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська обласна Комплексна програма соціального захисту посідає І місце в Україні за кількістю охоплених напрямів, – Людмила Корнієнко

1 лютого під час засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА, директор Департаменту Людмила Корнієнко розповіла про реалізацію обласної Комплексної програми соціального захисту.

“Обласна Комплексна програма реалізується за 28 напрямками та охоплює саме ті з них, які не забезпечені державними програмами. За кількістю охоплених напрямів обласна програма займає І місце в Україні. У 2018 році на реалізацію Програми спрямовано 25,4 млн грн, а на 2019 рік передбачено майже 33 млн грн”, – повідомила Людмила Корнієнко.

Найбільш актуальними напрямами Програми є підтримка сімей загиблих ветеранів АТО.
Також продовжено виплату соцстипендії на кожну дитину загиблих учасників АТО у розмірі прожиткового мінімуму.

“Станом на 1 січня житлові субсидії отримують 231,3 тисячі сімей Полтавщини, а це 39,8% від всіх сімей області. Середній розмір субсидії в опалювальний період 2018/2019 років склав 1533 гривні. З вересня розпочалась реалізація пілотного проекту із надання при народженні дитині одноразової натуральної допомоги “Пакунок малюка”. В області видано 3206 пакунків новонароджених”, – повідомила Людмила Корнієнко.

Соціальні послуги через 35 територіальних центрів соціального обслуговування та 4 центри надання соціальних послуг одержали 112 тисяч осіб, у тому числі понад 26 тисяч мешканців об’єднаних територіальних громад. Також минулоріч у двох ОТГ відкрили терцентри соціального обслуговування, ще у двох — центри надання соцпослуг, а у Семенівській ОТГ – “Будинок захищеної старості”.

Учасники засідання окреслили й перспективні напрямки роботи на 2019 рік. А саме – забезпечення виконання новацій в законодавстві, які цьогоріч набули чинності (монетизація житлових субсидій, надання допомоги по догляду за дитиною, хворою на тяжке перинатальне ураження нервової системи, відшкодування послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”.

“Як пріоритет у сфері надання соцпослуг плануємо створити відділення підтриманого проживання у Зіньківському дитячому будинку-інтернаті імені О. В. Синяговського, що передбачає створення умов для інтеграції осіб з інвалідністю”, – зазначила Людмила Корнієнко.

Цьогоріч запроваджено новий напрямок Програми — оздоровлення з одночасним наданням реабілітаційних послуг особам з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО. На Полтавщині такий статус мають 410 людей.

Перейти до вмісту