Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Підприємство «Гадячсир» погасить заборгованість перед працівниками: ситуація на контролі Полтавської ОДА

Компанія «Гадячсир» та дочірні організації не виплачували заробітну плату робітникам та множили борги. Гадяцька РДА підписала з ними меморандум. У ньому чітко прописаний механізм погашення заборгованості перед людьми. Ситуація на контролі в голови Полтавської ОДА — у ній розбираються правоохоронці. Крім них, Валерій Головко, звернувся до інспекції з питань праці та податкової.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Скарги на підприємство та велика заборгованість — як все почалося?

До Гадяцької РДА звернулося більше 160 працівників ТОВ «Гадячсир» та дочірніх компаній зі скаргами на заборгованість заробітної плати. Раніше це питання вже вирішувалося, проте зараз ситуація повторилася. У результаті, люди стали перекривати дороги та протестувати.

Люди — найцінніший ресурс на підприємствах. Поводитись з ними, як «Гадячсир», не сплачуючи заробітну плату — собі дорожче. Мало того, що так нашкодиш виробництву, це ще й злочин. Вихід тільки один — люди мають отримати чесно зароблені гроші. У цьому процесі все має бути максимально прозоро. Ніяких конвертів, і ніяких годувань так званими «завтраками» — ними люди вже ситі. Все офіційно і тільки конкретика, конкретика і ще раз конкретика, — прокоментував голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Укладання меморандуму — вирішення проблеми

Вчора Гадяцька РДА підписала меморандум із представниками підприємств-боржників. Він передбачає чіткий алгоритм ліквідації заборгованості.

— Я дав дорученням правоохоронцям розібратися в ситуації. Крім них, звернувся до інспекції з питань праці та податкової. На місці проблему вирішує Гадяцька РДА. Перші гроші вже пішли до людей. Задача — домогтися повної виплати боргів. І я проконтролюю її виконання на кожному етапі, — наголосив Валерій Головко.

Отже, починаючи з учора, в десятиденний термін підприємства-боржники перераховують людям 30% місячної заробітної плати. Далі «сирзавод» та його дочірні підприємства зобов’язуються щомісяця, крім виплати заробітної плати, перераховувати людям попередню заборгованість в розмірі місячної заробітної плати. Звільнені працівники також отримають зароблене за формулою «1 місяць — виплата однієї заборгованої місячної зарплати».

— Ми активно взялися за вирішення проблеми. У стінах Гадяцької РДА наші юристи допомагають людям готувати позови до суду. Також днями підписали меморандум про співпрацю з «Гадячсиром» і дочірніми компаніями. У ньому чітко прописаний алгоритм виплати заробітної плати підприємствами-боржниками. Позиція принципова — повна виплата боргів! Переконаний, справедливість запанує! — підсумував голова Гадяцької РДА Олексій Матюшенко.

Перейти до вмісту