Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

НСЗУ підписала договори з 1185 закладами, які надають первинну медичну допомогу

1185 медичних закладів стали партнерами Національної служби здоров’я за результатами подання заяв на підписання договорів на 2019 рік. Серед них – 104 приватні клініки та 100 ФОПів. У січні НСЗУ вже виплатила закладам за договором 1 349 268 801 грн. З них 6 491 183 грн – приватним медичним закладам та ФОПам.

Вперше долучилися до змін в охороні здоров’я 568 медичних закладів, з них 445 комунальних підприємств, 59 приватних клінік і 64 ФОПа. Ці заклади вперше отримали оплати за договором з НСЗУ на загальну суму 489 243 339 грн.

Лідером за сумою виплат став ЦПМСД №2 Мелітопольської міської ради, який отримав 5 мільйонів 70 тисяч гривень. На рахунок Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Кропивницького НСЗУ за договором виплатила 4 мільйони 795 тисяч гривень, – йдеться у повідомленні НСЗУ.

Загалом, під час третьої хвилі подання заяв Національна служба здоров’я отримала заяви від 1207 медичних закладів, які надають первинну медичну допомогу. З них 10 було відхилено через невідповідність.

У 10 закладів – відсутня ліцензія, 3 заклади ще не підписали договір зі своєї сторони, у 3 закладів у заявах виявлено помилки, 4 приватні медичні заклади вирішили відкласти співпрацю.

За результатами трьох хвиль подання заяв до реформи долучилися 97% комунальних медичних закладів первинки країни. Всі вони у 2019 році перейшли на нову, більш вигідну модель фінансування.

«Трансформація підходу до фінансування первинної ланки завершена. Зміни, які відбулися – нові правила оплати, підвищення статусу лікаря первинки, покращення сервісу для пацієнта – вже стали незворотними. Трансформація системи здоров’я триває. З 1 квітня в адміністрування НСЗУ переходить урядова програма реімбурсації «Доступні ліки», 1 липня стартує програма «Безкоштовна діагностика». Це відкриє нові можливості і для медичних закладів, і для лікарів, і для пацієнта. Це наступні кроки, які наближають систему охорони здоров’я до потреб кожної людини», – зазначив голова НСЗУ Олег Петренко.

Перейти до вмісту