Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Nokia представила перший в світі п’ятикамерний смартфон

На спеціальному заході в рамках виставки MWC 2019 компанія HMD Global представила флагманський смартфон Nokia 9 PureView з пентакамерой. Новинка дійсно коштує   $ 699.

Більшу частину презентації присвятили основній камері, що є головною відмінною рисою Nokia 9 PureView. До слова, як і очікувалося, ця сама пентакамера, про яку ми вперше дізналися більше року тому, дійсно була розроблена спільно з компанією Light, творців 16-модульної камери L16. Про це пише ITC.ua.



Nokia 9 PureView побудований на торішній однокристальній платформі Qualcomm Snapdragon 845. У смартфоні встановлений екран pOLED діагоналлю 5,99 дюймів і роздільною здатністю 2880х1440 пікселів без будь-яких отворів і вирізів. Захист дисплея забезпечує загартоване скло Gorilla Glass 5. Задня панель, до слова, теж оформлена склом.

Сканер відбитків пальців у Nokia 9 PureView розміщений під поверхнею екрана, другим способом біометричної ідентифікації виступає функція розпізнавання осіб, що реалізується за рахунок фронтальної камери і технологій ІІ. Об’єм оперативної пам’яті склав 6 ГБ, обсяг вбудованої флеш-пам’яті – 128 ГБ. Є слот microSD, хоча і суміщений з другим слотом під карту SIM.

Акумуляторна батарея ємністю 3320 мА · год може заряджатися швидко як по дроту (18-ватна зарядка), так і без (10-ватна). Є USB Type-C, адаптер NFC, а ось роз’єму 3,5 мм для навушників немає. Зате є захист від води і пилу стандарту IP67.

Камери оформлені у вигляді такої собі шестипелюсткової квіточки. Конфігурація основної камери смартфона Nokia 9 PureView сильно відрізняється від більшості інших конкуруючих моделей з багатомодульні камерами. Всі п’ять фотомодулів, що входять до складу блоку основної камери Nokia 9 PureView, мають розділову здатність 12 Мп (1 / 2.8 “, 1,25 мкм) і використовують однакову оптику – об’єктиви ZEISS з діафрагмою F / 1.8 і еквівалентною фокусною відстанню 28 мм. Але два з них є кольоровими, а решта три – монохромні. Ще в конфігурації є шостий модуль ToF, що відповідає за аналіз глибини сцени. У сьомому пелюстці сховалася подвійний світлодіодний спалах.

Всі три камери працюють одночасно, дозволяючи, як повідомляється, захоплювати в 10 разів більше світла в порівнянні з одномодульні рішеннями, і створювати високоякісні фото сумарним дозволом 60 Мп з небаченою досі в мобільних камерах деталізацією і широким динамічним діапазоном. Власне, динамічний діапазон камери Nokia 9 PureView виробник оцінює в 12,4 ступені експозиції.

Перейти до вмісту