Ви тут:
PROвсе Відео Суспільство 

“New York Times” привернуло увагу до фільму про Голодомор в Україні (ВІДЕО)

Американське видання “The New York Times” опублікувало матеріал про стрічку польської режисерки Агнешки Голанд «Містер Джонс» (“Mr. Jones”), що оповідає про діяльність британського валійського журналіста та репортажиста Гарета Джонса. Він був одним із перших західних журналістів, який здійснив відчайдушну спробу донести до світової громадськості інформацію про сталінські злодіння, які ретельно приховувалися та заперечувалися.

Про це повідомляє Літакцент.

Сценарій до стрічки написала американська авторка українського походження Андреа Халупа. Фільм – один із 17, що претендували на Золотого ведмедя кінофестивалі у Берліні. Сценарій також акцентував увагу на контрасті між героїзмом Джонса та сервілізмом більш успішного журналіста Волтера Дюранті, чиї хиткі компроміси врешті стають відвертою брехнею. Режисерка підкреслила вагомість журналістики як джерела правдивих відомостей.

Однак безпосереднім завданням фільму було нагадати про маловідомі масові вбивства, що спотворюють ХХ століття Європи, – підкреслив актор Джеймс Нортон, що виконав роль Джонса.

Перейти до вмісту