Ви тут:
ВИБОРИ 2019 Р Суспільство Україна 

Нам потрібно Міністерство охорони здоров’я, а не «міністерство лікування хвороб», – Гриценко

В Україні необхідно створити такі умови, щоб тривалість життя збільшилась принаймні на 10 років. Для того необхідно розробити державну стратегію, спрямовану на збереження здоров’я та життя.

Про це в програмі «Право на владу» сказав кандидат у президенти Анатолій Гриценко.

«Міністерство називається охорони здоров’я. І реформа охорони здоров’я. Так давайте ставити правильну мету і для людей, і для країни, щоб за 10 років підняти тривалість життя на 10 років. Щоб це життя було щасливим та здоровим», – підкреслив Гриценко.

Він додав, що зараз в Україні відсутнє Міністерство охорони здоров’я, є лише «міністерство лікування хвороб».

«Немає стратегії охорони здоров’я. Це не питання Уляни Супрун. Це повинна бути загальнодержавна політика. Зараз ми витрачаємо на ліки більше, ніж на життя», – зауважив політик.

Гриценко вважає, що ця стратегія має включати і розвиток спорту, і контроль якості продуктів харчування, і контроль ліків.

«Це політика від генеральних планів, реформи шкільної освіти. У фармацевтиці не Супрун, а правоохоронні органи повинні вичищати корупцію. Скільки людей гине та отримує травми на виробництві. Це також окремий напрям політики уряду. Я хочу, щоб в здоров’я вкладали більше, щоб люди жили», – сказав Анатолій Гриценко.

Кандидат також підкреслив, що саме президент має у цьому сенсі найбільші важелі впливу, бо очолює Раду безпеки та оборони. На думку Гриценка, на одному з перших засідань повинна бути розроблена повноцінна стратегія ефективної охорони здоров`я громадян та підвищення якості їх життя.

Перейти до вмісту