Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На центральному литовському телебаченні вийшов сюжет про Кременчук

Цьогоріч команда відомого литовського проекту «Національна експедиція», подорожуючи Дніпром, збирала матеріал про справжню Україну, її культуру, історію, природу, традиції. Одну з серій документального фільму історики, документалісти та журналісти з Литви присвятили Кременчуку. Автори сюжету намагалися знайти відповіді на деякі історичні «загадки» щодо спільної історії, розкрити факти того, що розвиток Кременчука пов’язаний із Литвою, повідомили у Кременчуцькій міськраді.

Нагадаємо, у Кременчуці на шляху реалізації проекту Національна експедиція» КП «Кременчукінвест» було організовано круглий стіл «Україна і Литва – спільна історична спадщина, спільне майбутнє». Він об’єднав відомих литовських і українських істориків, краєзнавців, вчених, представників влади міста та ЗМІ.

Основною темою круглого столу було збереження важливих об’єктів історичної та культурної спадщини як Кременчука та Полтавської регіону, так і Великого князівства Литовського шляхом наукових досліджень і їх поширення, підвищення обізнаності громадськості про історичне та культурне різноманіття країни.

Особливий інтерес учасників круглого столу викликали виступи відомих вчених Дмитра Вірського, Олександра Супруненка, Леоніда Булави, які зупинилися на фактах, які свідчать про те, що виникнення Кременчук може бути пов’язане з історією Великого князівства Литовського і походами великого князя Вітовта наприкінці XIV століття.

Про Кременчук йдеться на 23 хвилині фільму за посиланням.

Перейти до вмісту