На Полтавщині за минулий рік філе курятини здорожчало на 14 гривень
Філе курятини потрапило в перелік продуктів, ціни на які моніторяться державою, лише з грудня 2017 року, тому статистика по ньому може бути надана за рік на відміну від багатьох інших продуктів. Але курятина єдиний вид м’яса, який статистика рахує двічі: тушку та філе. І це правильно, оскільки зростання різних видів відбувається різними темпами.
Так вважає Голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.
“Різниця вартості кілограма курятини між найдорожчим регіоном – Херсонщиною та найдешевшим – Дніпропетровщиною складає 14,6 гривень. Найбільше зростання вартості делікатесного м’яса за минулий рік відбулось саме в Херсонській області, де ціна зросла на 23 гривні”, – йдеться у повідомленні.
На Полтавщині вартість філе курятини за минулий рік зросла на 16% або на 14 грн – грудень 2017 року коштувало 89,3 грн, а наприкінці 2018 року– 103,3 грн.