Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Міський голова Миргорода зустрівся з жителями мікрорайону “Промисловий”

Учора відбулася зустріч міського голови Сергія Соломахи з активом мікрорайону “Промисловий” у рамках обговорення його річного звіту.

На відкритій зустрічі із міським головою жителі цього мікрорайону найбільше були схвильовані високими тарифами за центральне опалення, роботою котельні в “авіамістечку” після модернізації,  перспективою облаштування аптеки, пільговим перевезенням, дольовою участю у капітальних ремонтах. Про це повідомили у Миргродській міській раді.

Під час обговорення питання по теплопостачанню міський голова пояснив, тарифи за тепло встановлює обласна рада, оскільки комунальне підприємство “Миргородтеплоенерго” підпорядковане області. Про роботу котельні та ІТП пояснювали представники теплопостачальної організації. За їх словами, проект ще не завершено, продовжується наладка індивідуальних теплових пунктів, відшукують шляхи регулювання теплового режиму в будинках, аналізують споживання та проводять перерахунки.

Багато питань стосувалося щодо облаштування аптеки, поточного та капітального ремонту житлового фонду, міських програм фінансової допомоги. Міський голова зазначив, що діяти в напрямку економії та енергозбереження сьогодні це необхідність. У минулих роках в багатоквартирній забудові були встановлені лічильники обліку тепла. Наступний крок, про який варто задуматися місцевим — облаштування індивідуальних теплових пунктів. Крім того, міська рада йде назустріч миргородцям у вигляді програм, які допомагають вирішувати питання енергозбереження на умовах співфінансування. За міською програмою дольової участі, яка діє в Миргороді четвертий рік, відремонтовано близько 10 покрівель багатоповерхівок. За тією ж програмою мешканці утеплюють свої будинки, а  жителі ОСББ на конкурсній основі виграють міжнародні гранти і на умовах співфінансування ремонтують свої будинки.

Як і на зустрічах у інших мікрорайонах жителі порушували питання пільгового перевезення, необхідності ремонту внутрішньо-будинкових проїздів, вуличного освітлення, будівництва спортивного майданчика. Усі озвучені жителями мікрорайону питання було запротокольовано для подальшого їх вирішення.

Перейти до вмісту