Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Ідеальний сон: чим небезпечне недосипання та пересипання

Сон є важливим елементом для доброго здоров’я і гарного самопочуття, а його відсутність призводить до низки захворювань. Проте, окрім недосипання згубний вплив на організм має також і надмірно довгий сон.

Корейські вчені провели низку досліджень, аби з’ясувати, скільки годин вночі потрібно спати, аби бути здоровим, передає 24 канал.

У дослідженні взяли участь майже 150 тисяч осіб віком від 40 до 69 років. Фахівці проаналізували їх особисті дані щодо сну, та взяли аналізи крові, сечі та ДНК.

Скільки годин на добу треба спати? Для того, аби залишатися здоровим та активним корисно спати 8-9 годин поспіль кожного дня.

Чим небезпечний сон довше 10 годин? Довгий сон не є корисним і може стати причиною виникнення різних хвороб. Серед них – ожиріння, артеріальна гіпертензія, підвищення рівня цукру та холестерину у крові.

Чому не можна спати менше 7 годин? Люди, які недосипають, також можуть отримати різні небезпечні захворювання. Зокрема, якщо спати менше 7 годин на добу, у крові підвищується рівень міді, що збільшує ризики виникнення онкозахворювань.

Сон впливає на біологічні процеси, такі як: метаболізм глюкози, артеріальний тиск і запальні процеси. Саме від цих процесів залежна серцево-судинна система.

Перейти до вмісту