Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Формування місцевих бюджетів та шляхи збільшення надходжень: у Полтаві проходить практикум для представників ОТГ (ФОТО)

Сьогодні у Полтавській ОДА проходить практикум з застосування законодавства на тему: “Формування місцевих бюджетів, шляхи збільшення надходжень та бази оподаткування місцевих бюджетів, взаємодія ОМС з фінансовими та податковими органами”.

Практикум проводить Полтавське РВ Асоціації міст України у рамках проекту “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID”.

– Сьогодні ми проводимо практикум, на який зібрали представників ОТГ міст обласного значення, оскільки формування бюджету є головним у роботі. Ми розглянемо питання бюджетної політики у 2019 році, основні підходи до розподілу міжбюджетних трансфертів. Обговоримо питання ефективного управління фінансовими ресурсами ОТГ, запровадження програмно-цільового методу в бюджетному процесі, – розповіла виконавчий директор Полтавського РВ АМУ Галина Безносик.

Також під час сьогоднішнього практикуму розглянуть питання взаємодії ОМС з фінансовими та податковими органами, питання співпраці податкових органів та органів місцевого самоврядування у процесі формування місцевих бюджетів та питання, що виникають у процесі виконання бюджету ОТГ.

– Сьогоднішній тренінг цікавий у перспективі розширення джерел надходжень. Нам останнім часом, згідно чинного законодавства, передали багато повноважень у видатковій частині, а в доходній частині ми дещо недостатньо забезпечені. Можливо, на тренінгу підкажуть щось нове, нові ресурси, можливо ми на рівні міської ради внесемо зміни у чинні рішення і розширимо дохідну базу, – зазначила начальник фінуправління Лубенської міської ради Романенко Тамара.

Перейти до вмісту