Ви тут:
Суспільство Україна 

До Національного музею народної архітектури та побуту України зі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври повернули унікальну реліквію

Через 28 років до основного місця зберігання та обліку – фондів Національного музею народної архітектури та побуту України зі Свято – Успенської Києво–Печерської Лаври (чоловічого монастиря УПЦ) повернувся унікальний музейний предмет державної частини Музейного фонду України – Плащаниця ХІХ століття.

Цей музейний предмет у квітні 1991 року було передано на тимчасове зберігання до Свято – Успенської Києво–Печерської Лаври, повідомляє Міністерство культури України.

Вже 30 травня 1991 року реліквія мала бути повернута до Музейного фонду. Однак, за згодою тодішніх керівників Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, термін перебування Плащаниці в Лаврі неодноразово продовжувався.

У 2009 році Архієпископ Вишгородський, намісник Свято – Успенської Києво – Печерської Лаври Павло листом поінформував Музей про відсутність Плащаниці. Подальші перемовини Музею з Свято – Успенською Києво–Печерською Лаврою стосовно повернення музейного предмету були безрезультатними.

Перейти до вмісту