Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Браконьєри Полтавщини за січень завдали збитків рибному господарству майже на 60 тис. грн

Протягом місяця інспектори Полтавського рибоохоронного патруля викрили 244 порушення Правил рибальства. Також вилучили 559 кг незаконно добутих водних біоресурсів.

У період з 1 по 31 січня інспектори Полтавського рибоохоронного патруля в результаті рибоохоронного патрулювання викрили 244 порушення природоохоронного законодавства, з яких 51 — грубих. Також склали 140 протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП (порушення правил рибальства) та чотири – ч.1 ст.88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено 49 актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

За даний період на порушників накладено 33 830 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 59 512 грн. У ході проведених заходів інспектори вилучили 559 кг водних біоресурсів, з яких 35 кг на ринках та 280 за актами майна, власник якого не встановлений. Також конфіскували 55 одиниць заборонених знарядь лову та ще 127 за актами майна, власник якого не встановлений, — розповіла начальниця Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області Оксана Кулинич.

Крім цього, 49 справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Порушення на Кременчуцькому водосховищі: збитки майже на 8 тис. грн та 34 безхазяйні сітки

2 січня близько 10:00 при обстеженні водойми Кременчуцького водосховища інспектори викрили факт грубого порушення правил рибальства. Порушником виявився 52-річний мешканець Глобинського району.

Чоловік з-під криги за допомогою «плішні» для рубання льоду та трьох мисинових сіток встиг виловити 26 кг риби. А саме: сазан – 7 шт., лящ – 8 шт., плітка – 2 шт. та одного судака. Своїми діями порушник завдав збитків рибному господарству у розмірі 7 825 грн. Інцидент стався на території Сулинського заказника, поблизу с. Липове Глобинського району Полтавської області.

Наступного дня на тому самому місці інспектори виявили та вилучили з водойми 34 мисинових сіток, довжиною 1 750 метрів. У знаряддях лову знаходилася риба: лящ – 7 кг, карась сріблястий – 11 кг, сазан – 5 кг та плітка – 3 кг.

Грубе порушення у Глобинському районі

4 січня близько 15:00 при обстеженні водойми Кременчуцького водосховища інспектори зафіксували факт грубого порушення правил рибальства. Порушником виявився 28-річний мешканець Глобинського району.

Чоловік з-під криги за допомогою рибальської «плішні» та однієї ліскової сітки встиг виловити 18 кг риби. А саме: карась сріблястий – 212 шт., плоскирка – 15 шт., окунь – 4 шт., лящ – 12 шт. та сазан – 3 шт. Своїми діями громадянин завдав збитків рибному господарству у розмірі 7 140 грн. Інцидент стався на території Кагамлицької затоки, поблизу с. Кагамлик Глобинського району Полтавської області.

Наступного дня на території Сулинської затоки, поблизу с. Кліщинці Чорнобаївського району знайдено безгосподарське майно. Вилучено 12 мисинових сіток, довжиною 650 метрів та рибу: 12 кг сазана, 8 кг ляща, 9 кг карася сріблястого та 2 кг плітки.

Складено акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Біоресурси вилучено та здано в рибоприймальний пункт для реалізації з подальшим перерахуванням коштів до державного бюджету.

Порушення на Сулинському заказнику зі збитками на 10 тис. грн

16 січня близько 19:00 при обстеженні водойми Кременчуцького водосховища інспекторами викрито факт грубого порушення правил рибальства. Порушник — 27-річний мешканець Чорнобаївського району.

Він з-під криги за допомогою рибальської «плішні» та двох мисинових сіток виловив 21 кг риби: плітка – 2 шт., сазан – 3 шт., лящ – 25 шт. та одну щуку. Порушник завдав збитків рибному господарству у розмірі 10 233 грн. Інцидент стався на території Сулинського заказника, поблизу с. Святилівка Глобинського району Полтавської області.

Нагадуємо, в Управлінні Держрибагентства у Полтавській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (096) 907-50-08. На неї можна повідомляти про порушення правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби.

Полтавський рибоохоронний патруль

Перейти до вмісту