Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

25 бійців з Полтавщини нагородили на передовій “За вірність народу України”

Вчора полтавські волонтери повернулися з триденної поїздки на передову, де наразі несуть службу на захисті кордону від російської агресії бійці з Полтавщини. Вони відвезли хлопцям нагороди Полтавської обласної ради “За вірність народу України” ІІ ступеня та нагрудні знаки. Також передали теплі речі, ліки, продукти і господарське знаряддя.

Зокрема, волонтери відвідали 30-ту окрему механізовану бригаду імені Костянтина Острозького та 25-ту окрему повітряно-десантну бригаду.

“Була ожеледиця, сніг, погана дорога. Але хлопці, коли ми приїхали, зустрічали нас радісно, як рідних. Спочатку ми відвідали 30-ту бригаду, які зараз несуть службу на Світлодарській дузі поблизу села Троїцьке. Це село зараз зовсім зруйноване. Там залишилося зовсім мало людей, лише кілька бабусь. Все розбите”, – розповіла полтавська волонтерка Наталія Костіна.

Приїхали полтавці до бійців не з порожніми руками, а привезли нагороди Полтавської обласної ради “За вірність народу України” ІІ ступеня та нагрудні знаки. Цього разу їх вручили 25-ьом військовим.

Зокрема, нагороди отримали: Олександр Хоменко, Євгеній Головань, Ігор Явтушенко, Олександр Хоменко, Сергій Смоляк, Ростислав Коваль, Євгеній Любанов, Олександр Лисенко, Анатолій Корнієнко, Максим Семененко, Сергій Павленко, Олег Рєзнік, Євгеній Хилевич, Максим Медведєв, Тарас Гречаний, Іван Халімончук, Владислав Шинкаренко, Юрій Щебак, Владислав Бандар, Максим Басов, Микола Коноваленко, Анатолій Лисецький, Владислав Лемещук, Віталій Козлов, Микола Бумаженко.

“Переконаний, що нагороди обласного рівня — це найменше, чим ми можемо засвідчити свою вдячність хлопцям, які відстоюють цілісність України. Мені особисто дуже приємно вручати їх нашим героям. Коли дивишся на них, то вкотре переконуєшся, що наша армія — це боєздатний механізм. У них хороший бойовий дух та віра у перемогу”, – сказав депутат Полтавської обласної ради Валерій Чечель.

Також депутат відзначив достатнє забезпечення армії. Каже, харчують військових добре, одяг теж мають гарний. Найчастіше хлопцям бракує побутових речей та будівельних матеріалів, у яких часто виникає потреба через постійні ротації.

У свою чергу Наталія Костіна зауважила, що наші захисники — це справжня сучасна еліта бойової України.

“Наші військові — це символ непереможної України. Хлопці, яких ми нагороджуємо, з перших днів захищають нашу державу. Їх мужність та підготовка переконує, що Україна переможе. З такими людьми можна гори звернути, а не лише побудувати нову Україну”, – переконана волонтерка.

Крім почесних нагород, полтавці також відвезли землякам бензопилу, пральну машину, сокири, маскувальні сітки, кабель, плівку, мішки, ковдри, килимки, теплі речі, чай, йогурти та ліки.

 

Перейти до вмісту