Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Як правильно заварювати чай, – розповіли дослідники

Вчені Корнельського університету закликають заварювати зелений чай з бутильованої води, відмовившись від простої води з-під крана. Це дозволить зберегти всі корисні властивості чаю, збільшивши кількість антиоксидантів в напої майже в два рази, пише The Daily Mail.

Правда, зі звичайною водою чай набуває більш насичений смак, повідомляє trueua.info

EGCG (галлат епігаллокатехін) – природний антиоксидант, що міститься в зеленому чаї. Він корисний для мозку і серця. В рамках експерименту вчені спробували знайти спосіб максимально зберегти з’єднання в чаї. Вони заварювали зелений і чорний чай, заливаючи його водою з-під крана і бутильованої, максимально очищеною водою.

Групі добровольців давали спробувати чай, попросивши тих оцінити смак. Окремий аналіз був присвячений концентрації антиоксидантів в напоях. Виявилося, рівень ECGC в зеленому чаї значно знижувався після заварювання в звичайній воді. З чорним чаєм це не відбувалося. Справа в тому, що в чорному чаї спочатку менше корисних речовин внаслідок процесу окислення, що має місце в ході виробництва. Вода з-під крана позбавляла зелений чай корисних властивостей за рахунок підвищеного рівня кальцію, магнію і заліза.