Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

“Ворскла” – “Радник”: що відомо про майбутнього суперника полтавців

Матчем із сербською командою для полтавців розпочнеться другий турецький збір.

За інформацією прес-служби “Ворскли”, гра має відбутися 2 лютого. За два дні до цього “зелено-білі” вирушать до Туреччини з міжнародного аеропорту Харкова.

«Радник» заснований в Сурдуліце в 1926 році, коли місцевий любитель футболу Градимир Антич в громаді Сурдуліца вирішив заснувати регіональний футбольний турнір. Для цієї мети в селищі був заснований футбольний клуб під назвою ССК (Сурдулицький спортивний клуб). Друга світова війна на час припинила футбольні заходи, і до 1946 року футбольні турніри в Сурдулице не проводилися. У 1946 році було вирішено відродити місцеву футбольну команду, тепер уже під назвою Політ. У перший рік існування відроджена команда грала тільки товариські матчі з місцевими командами, але в 1947 році клуб увійшов до складу місцевої футбольної ліги Vranje і з тих пір виступав вже там.

Більшу частину своєї історії футбольний клуб провів в нижчих лігах чемпіонату Сербії. Однак в XXI столітті зроблено істотний ривок у розвитку клубу і за кілька років “Радник” пройшов шлях з нижчих ліг в еліту сербського футболу. Відродження клубу почалося в сезоні 2012/13, коли “Радник” виграв Східну лігу Сербії (третій дивізіон) і вперше в своїй історії піднявся в Першу лігу. Через зняття одного очка “Радник” набрав однакову кількість очок з клубом Телеоптик, але за підсумками особистих зустрічей обійшов конкурента і виграв лігу.

У дебютному сезоні в Першій лізі “Радник” зумів не вилетіти, закріпитися в дивізіоні та зайняти гідне для новачка ліги десяте місце. У сезоні 2014/15, лише на другий рік перебування в дивізіоні, “Радник” досяг історичного для себе успіху та став чемпіоном Першої сербської ліги та вперше в своїй історії вийшов до Суперліги Сербії, вищу лігу сербського футболу. У сезоні 2014/15 в Першій лізі “Радник” зайняв перше місце, на три очки випередивши найближчих конкурентів Явір Іваниця і на дев’ять “Металац”.

Перейти до вмісту