Ви тут:
Оголошення Суспільство Україна 

В Укріїні стартувала реєстрація на онлайн-курс з протидії булінгу в закладах освіти

25 січня 2019 року почалась реєстрація на безкоштовний відкритий онлайн-курс для освітян з протидії булінгу (цькування) у закладах освіти. Курс стане також у пригоді всім, хто хоче дізнатися про причини цькування, про те, як запобігати йому та як правильно вирішувати конфліктні ситуації.

Зареєструватися можна за посиланням.

Планується, що сам курс стартує за декілька тижнів, про що буде повідомлено окремо. Він складатиметься з 5 модулів:

  • булінг (цькування) як явище, його форми та учасники;
  • організація протидії та попередження булінгу (цькуванню) в закладі освіти;
  • діагностика булінгу (цькування) в закладі освіти;
  • протидія булінгу (цькуванню);
  • профілактика попередження булінгу (цькування) в закладах освіти.

Наприклад, лектори розкажуть про те, як розпізнавати ситуації булінгу та вчасно і правильно реагувати на його прояви в освітньому середовищі.

Пройти курс можна буде в будь-який зручний час. Усі лекції, завдання та форум будуть доступні завжди.

Після успішного завершення курсу кожен отримає відповідний сертифікат.

Докладніше прочитати  про курс, його старт, укладачів тощо можна /тут/.

Онлайн-курс створено у межах співпраці Міністерства освіти і науки України, громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» та Міжнародного фонду «Відродження».

Довідково

Булінг (цькування) – це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, зокрема, із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

За даними дослідження, проведеного UNICEF у 2017 р., 67%  дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу впродовж останніх трьох місяців, а 24%  дітей стали жертвами цього явища.

Нагадаємо, що 16 січня 2019 року Президент України підписав закон, який окреслює поняття «булінг» та вводить адміністративну відповідальність за нього.

Перейти до вмісту