Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві обирають інформаційно-аналітичну систему для закладів охорони здоров’я

В умовах реформування медичної галузі України важливим є впровадження електронного керування лікувальними закладами. Фахівці зазначають: інформатизація медзакладів допоможе вирішити ряд проблемних питань. Роботу в цьому напрямі уже розпочала міська влада Полтави. Учора для керівників міських лікувальних закладів провели презентацію інструменту електронної медицини з закладах охорони здоров‘я. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

У стінах КО «Інститут розвитку міста» відбулася презентація комплексної медичної інформаційної системи, що призначена для автоматизації процесів у медичних закладах Simplex med. Ознайомитися з продуктом, яким користуються не лише в Україні, але й за її межами, зібралися заступник міського голови з питань діяльності виконавчих орагнів Людмила Бойченко, депутати міської ради Андрій Матковський та Олександр Кудацький, представники управління охорони здоров’я та безпосередньо ті, кому в майбутньому працювати з новітніми технологіями – керівники лікувальних закладів міста.

Під час презентації представники компанії розповіли про основні переваги програми, яку вони пропонують впровадити в роботу лікувальної галузі.

– Функційна система розподіляється на кілька блоків. Основна частина – клінічна. Також тут доступна робота з профільними та непрофільними медичними довідниками, складським обліком, кадровими моментами, функціює повноцінний модуль роботи з фінансами. У клінічну складову системи закладений величезний функціонал для роботи лікаря. Це робота з медкартою, візитами, послугами та протоколами лікування. Тобто наша система дозволяє працювати з протоколами лікування по нозологіям. Таким чином ми супроводжуємо пацієнта від початку запису до виписки зі стаціонару.

Депутат міської ради Андрій Матковський зауважив: до питання вибору продукту щодо забезпечення лікарень інформаційно-аналітичними системами будуть підходити серйозно та виважено, адже від цього залежить функціювання медичної галузі міста загалом.

– Наше завдання зробити медицину доступною, зручною для пацієнта та для лікаря, – підкреслив депутат. – Ця робота повинна бути поступовою та системною, мати кілька етапів. Для початку необхідно облаштувати систему електронного запису, потім – електронна історія хвороби. Потім, в подальшому, зможемо додавати до цього комплексу й інші речі. Ми собі уявляємо, що це має бути міський інформаційний центр, куди ми будемо долучати усі наші лікарні.

Про інформатизацію закладів охорони здоров’я разом з вирішенням інших питань галузі зауважив депутат міської ради Олександр Кудацький:

– Ми маємо підходити до питання лікувальних закладів комплексно. Перш за все, необхідно створити такі умови в лікарнях, при яких би і пацієнти і лікарі відчували себе комфортно. Це стосується ремонтних робіт, обслуговування, тощо. Звичайно, вирішення питання переведення лікувальних закладів в електронну систему необхідне, адже галузь охорони здоров’я має розвиватися, рухатися вперед.

Електронна система Simplex med не єдина, з якою ознайомилися лікарі міста. Аби обрати найоптимальніший варіант для полтавських медзакладів, міська влада спільно з головними лікарями розглянуть й інші пропозиції.

Перейти до вмісту