Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві обговорюють питання відновлення промислових територій міста

У Полтаві розпочали реалізацію проектних ідей, які закладені в основу Концепції «Полтава 2030». Одним з найпріоритетніших завдань документу є ревіталізація (відновлення) територій промислових зон міста Полтава.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

Днями в прес-центрі Комунальної організації «Інститут розвитку міста» відбувся круглий стіл «Нове життя промислових територій Полтави». Участь у ньому взяли заступник міського голови Тетяна Юрченко, директор КО «Інститут розвитку міста» Юрій Левченко, представники депутатського корпусу Полтавської міської ради, фахівці проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH», спеціалісти структурних підрозділів міськвиконкому, проектних інститутів Харкова та Києва, виробничих підприємств.

Під час круглого столу присутні обговорили ймовірні шляхи ревіталізації та реорганізації промислових територій міста, що на сьогодні використовуються неефективно.

Керівник полтавського проектного офісу «Інтегрований розвиток міст в Україні» Ірина Брижань зазначила, що ревіталізація для України є досить новою, однак процес відновлення розвивається стрімко.

“Щось у містах розвивається, щось – занепадає, деякі підприємства починають закриватися, деякі – навпаки. Це все пов’язано з тим, що в місті з’являються території, які неефективно використовуються, з’являються покинуті будівлі, – підкреслила Ірина Брижань. – Як показує досвід сусідніх країн, наприклад, у Польщі вже давно здійснюють такі проекти ревіталізації, а деякі міста України поставили це собі в плани розвитку і активно починають цим займатися. Ми також на цьому шляху”.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна Юрченко зауважила, що станом на сьогодні у Полтави є воля для покращення та осучаснення бізнесу:

“Інтенсивне оновлення територій, де колись функціонували підприємства, заводи, фабрики, дасть поштовх для економічного розвитку Полтави. Ми зацікавлені в пошуках резервів, активізація яких сприятиме наповненню міського бюджету. А це, нагадаю, дасть додаткові кошти на потреби полтавців, на соціальний захист тих, хто його потребує”.

У ході зустрічі учасники обмінювались власним досвідом та висловлювали своє бачення як впровадити у місті активний процес відновлення малоефективних діючих територій, обговорили питання ревіталізації індустріальних зон у межах міста на досвіді Харкова з представниками ПНДІ «Харківський ПромбудНДІпроект» та подискутували про можливості і перспективи промислових територій Полтави з підприємцями міста.

Заплановано, що на весні цьогоріч КО «Інститут розвитку міста» на території одного колишнього заводу чи фабрики проведе форум щодо ревіталізації промислових зон.

Перейти до вмісту