Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві нагородили переможців обласного туру конкурсу “Учитель року-2019” (ФОТО)

У Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбулась церемонія нагородження переможців та лауреатів обласного туру конкурсу “Учитель року-2019”, який тривав з 28 по 31 січня.

У грудні 2018 року 67 педагогів Полтавщини виявили бажання взяти участь у конкурсі. Після відбіркового етапу обласний оргкомітет відібрав 20 найкращих — по 5 конкурсантів у кожній з номінацій. По завершенні усіх випробувань (“Практична робота”, Методичний практикум” і “Урок”) наприкінці січня, журі визначило 4-х переможців у таких номінаціях:

  • “Вчитель інклюзивного класу”Тетяна Сідень (учитель початкових класів Піщанської гімназії Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області);
  • “Географія”Леонід Мироненко (заступник директора з виховної роботи, учитель географії комунального закладу “Полтавська спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю I-III ступенів Полтавської обласної ради”);
  • “Основи “здоров’я”Наталія Масляник (учитель основ здоров’я загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області);
  • “Захист Вітчизни”Іван Лисенко (учитель предмета “Захист Вітчизни” опорного закладу освіти “Сарська спеціалізована школа I-III ступенів Гадяцької районної ради Полтавської області”)

“Ви сьогодні виконуєте особливу місію по створенню майбутнього освітнього середовища, а найголовніше — формування особистості. Зараз такий період, коли ми повертаємо історичну справедливість нашої держави. Це потрібно викласти в тій формі, яка буде доступною, цікавою і щоб діти відчули, скільки втрачено часу, можливостей у держави. Те, що робить вчитель, не можна оцінити за один день”, – привітав освітян голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Переможець Леонід Мироненко говорить, що учнів до свого предмету заохочує щирістю, відкритим серцем і бажанням почути кожного.

“Це те, чим, на мою думку, повинен звертати увагу кожен вчитель. Своїми уроками я доводжу, що географія це не “сухий” підручний чи “сухі” знання. Це все, що нас оточує. Не любити географію просто неможливо. Окрім цього, я дуже люблю подорожувати. І не лише Україною, а й світом. Вже бував у Грузії, Польщі, Литві, Латвії, Естонії, Білорусі і Росії. Коли вчитель сам побачив і відчув, то й сам найкраще зможе розповісти дітям”, – розповідає Леонід Мироненко.

А переможниця обласного туру Тетяна Сідень займається з дівчинкою з особливими потребами. Викладають всі предмети, але адаптовують.

“У нас один інклюзивний клас, який відкрився у 2017-2018 навчальному році. У мене одна дівчинка, це дитина з особливими потребами зі слухом. Вона має спеціальний апарат. Особливих вимог до викладання немає, вона вивчає всі предмети, як й інші діти. Але ми складаємо індивідуальну програму розвитку дитини. Тому що вона може встигати в одних предметах, а в інших відставати”, – говорить вчитель інклюзивного класу.

Перейти до вмісту