Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Кременчуцькому міському пологовому будинку запрацював сучасний комунальний мамограф

Придбали його за кошти міського бюджету на виконання міської програми «Охорони материнства та дитинства», затвердженої на сесії Кременчуцької міської ради. Вартість сучасного діагностичного обладнання становить 3 млн 200 тис. гривень. Наразі мамограф працює в тестовому режимі, після отримання ліцензії апарат запрацює на повну потужність. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Міський голова Віталій Малецький наголосив, що завдяки цьому сучасному діагностичному обладнанню, жінки з кременчуцькою пропискою зможуть проходити медичне обстеження на безоплатній основі. До цього часу в місті мамографічне обстеження можна було пройти лише в приватних клініках. Керівник міста зазначив, що завдяки процесу децентралізації, яка підтримується Президентом України Петром Порошенком та Урядом України, на місцях стало залишатися більше коштів, які громада має можливість спрямовувати на свій розвиток, на реалізацію нагальних місцевих проектів. У даному випадку додаткові фінансові ресурси було вкладено в придбання необхідної медичної апаратури, яка зробить діагностичне мамографічне обстеження доступним для кременчужанок.

За інформацією керівника управління охорони здоров’я Кременчука Максима Середи, для проходження мамо графічного обстеження в Міському пологовому будинку жителькам міста необхідно мати або направлення від сімейного лікаря, або від дільничного жіночого лікаря.

Варто відмітити, що цього року в Міському пологовому будинку розпочнуть проведення лапароскопічних операцій, обладнання для яких вже придбано. Окрім того, за кошти міського бюджету в закладі охорони здоров’я планують відремонтувати хірургічну операційну. 

Перейти до вмісту