Ви тут:
Полтавщина прес-конференція Суспільство 

У 2018 році виконавці Полтавщини стягнули з боржників 287 мільйонів гривень аліментів, – Олег Тимченко

15 січня, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, начальник ГТУЮ у Полтавській області Олег Тимченко та заступник начальника ГТУЮ з питань державної виконавчої служби — начальник Управління державної виконавчої служби Віталій Коноз розповіли про результати роботи державних виконавців Полтавщини за 2018 рік.

“Найбільшою новацією у 2018 році стало прийняття двох пакетів Закону #ЧужихДітейНеБуває. Ці Закони надали виконавцям ефективні інструменти впливу на неплатників аліментів. Завдяки цьому у 2018 році виконавці Полтавщини стягнули 287 мільйонів гривень на користь 23 226 дітей. А отримувачі аліментів змогли отримати додатково (від нарахування штрафів) майже 2 млн грн”, – розповів Олег Тимченко.

Найбільш впливовими важелями на неплатників податків стали: обмеження на виїзд за кордон, на користування автомобілем, зброєю, примусові суспільно-корисні роботи та “дошка ганьби” (публічний реєстр боржників).

Завдяки примусовим суспільно-корисним роботам на користь дітей перерахували понад 140 тисяч гривень.

“Всі ці заходи впливу стимулюють боржників ліквідовувати заборгованість, щоб не допустити накладення на них всього комплексу санкцій”, – зазначив Тимченко.

7,5 тисяч полтавців, які є боржниками по аліментах внесені до “Дошки ганьби”.

“Найбільше досягнення виконавців — 2200 виконавчих проваджень, які перейшли з категорії”Заборгованість” до категорії “заборгованість відсутня”. Боржники своєчасно сплачують кошти та постійно надають квитанції”, – наголосив Віталій Коноз.

Найбільші суми, які вдалося стягнути у 2018 році:
у Київському районі Полтави – 138 тис. грн;
у Горішніх Плавнях — 126 тис. грн;
у Автозаводському районі Кременчука — 112 тис. грн;
у Подільському районі Полтави — 112 тис. грн;
у Шевченківському районі Полтави — 110 тис. грн.

Також протягом року виконавці області стягнули понад 6,5 млн грн заборгованості по заробітній платі.

“У системі електронних торгів арештованого майна протягом року перебувало 960 лотів майна боржників. З яких реалізовано майно по 292 лотах на суму понад 23 млн грн. На сьогоднішній день є чимало боржників, які ухиляються від сплати аліментів та заробітної платні, але ми докладемо максимум зусиль, щоб ці кошти стягнути. Сподіваємось, що цьогоріч прийму й третій пакет Закону #ЧужихДітейНеБуває”, – повідомив Віталій Коноз.

Перейти до вмісту