Ви тут:
Суспільство Україна 

У 2018 році Укрзалізниця перевезла майже на 4 млн пасажирів більше, ніж у 2017 році

У 2018 році Укрзалізниця перевезла в далекому сполученні 55,9 млн пасажирів, що майже на 4 млн більше показника попереднього року. Збільшити обсяги перевезень пасажирів залізничникам вдалося попри зменшення кількості вагонів.

Про це повідомив керівник Укрзалізниці Євген Кравцов.

«Завдяки покращенню ефективності використання вагонів, зокрема мінімізації їх простою, нам поки що вдається щорічно збільшувати кількість перевезених пасажирів. Чимало поїздів після нічного рейсу ми задіювали як денні. А згодом — знов у нічну поїздку. Насамперед це стосується періоду пікових перевезень, тривалих вихідних. Так, лише на ці новорічно-різдвяні свята ми призначили близько 40 додаткових поїздів, що виконають понад 300 рейсів», — зазначив Євген Кравцов, пише Укрзалізниця.

Але вже в найближчі роки, за словами керівника компанії, Укрзалізниця потребує державної підтримки для оновлення пасажирського рухомого складу.

«Лише минулого року парк пасажирських вагонів через закінчення їх терміну експлуатації зменшився на 100 одиниць. Для збереження обсягів перевезень ми щороку маємо його оновлювати мінімум на 200 вагонів. На жаль, через низькі тарифи та збитковість цих перевезень ми потребуємо в цьому питанні підтримки з боку держави, а саме виділення коштів на придбання пасажирських вагонів з бюджету України, як це передбачено Законом України «Про залізничний транспорт», — наголосив він.

Нагадаємо, у 2018 році Укрзалізниця оновила капітально-відновлювальним ремонтом рекордну за останні 8 років кількість вагонів – 118 одиниць. Завдяки цим ремонтам їх термін служби продовжено на 14 років.

Окрім цього, минулоріч Укрзалізниця придбала в українського виробника 8 пасажирських штабних купейних вагонів, які вже задіяні в перевезеннях.

За словам Євгена Кравцова, Укрзалізниця має амбітні плани щодо оновлення парку пасажирських вагонів і на 2019 рік.

«У проект фінплану на цей рік ми заклали кошти на закупівлю 46 та на модернізацію 78 пасажирських вагонів», — резюмував керівник компанії.

Перейти до вмісту