Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Що корисно їсти взимку: медики виділили 10 сезонних продуктів

У сучасних магазинах доступні будь-які продукти, але, незважаючи на це, у кожного є свій сезон, а у деяких навіть місяць, коли вони найбільш корисним. Взимку є кілька продуктів, які потрібно вживати для зміцнення здоров’я, повідомляє sud.ua

Отже, топ-10 зимових продуктів:

Цибуля-шалот. Цей вид цибулі не містить великої кількості вітамінів і мінералів, але зате він перевершує інші види за вмістом вітаміну С. Саме він необхідний в зимовий період. Лук-шалот допомагає організму чинити опір в періоди інфекційних епідемій.
Ріпа. Вона містить більше вітаміну С, ніж білокачанна капуста. Також продукт багатий на вітаміни групи В, залізом, калієм, магнієм, кальцієм і сіркою.
М’ясо кролика. У цьому м’ясі більше білків, ніж у свинині і телятині. Причому цей білок засвоюється людиною майже на 100 відсотків. У січні харчування повинно ставати більш «м’ясним», тому перевагу варто віддавати кролику.
Брюссельська капуста. У цьому виді капусти вітаміну С в кілька разів більше, ніж в звичайної білокачанної. За змістом цього важливого для зимового сезону вітаміну брюссельську капусту можна порівняти з річною смородиною.
Сібас. Цю рибу можна їсти весь рік, але особливо корисна вона взимку. Омега-3 жирні кислоти дуже потрібні людському організму в холодний період.
Авокадо. Поліненасичені кислоти і велика кількість вітаміну С роблять його максимально корисним для зимового сезону. Авокадо підтримує працездатність, знижену затяжними новорічними святами.
Ківі. Цей плід багатий вітаміном С, тому його потрібно обов’язково включати в раціон в період холодів.
Гливи. За вмістом білка ці гриби цілком можуть конкурувати з м’ясом. Саме на початку зими білок повинен бути основою раціону, тому гливи можна сміливо включати в раціон.
Гранати. Вони зміцнюють імунітет, покращують настрій, підвищують сили і опірність організму.
Мандарини. Взимку вони допомагають організму насититися необхідними вітамінами і стимулюють обмін речовин.

Перейти до вмісту