Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Пирятинська та Кам’янська ОТГ обмінялися досвідом

Пирятин відвідали представники місцевого самоврядування Черкащини – Кам’янської ОТГ. Захід проведено з метою обміну досвідом об’єднаних громад щодо впровадження реформ децентралізації, економічного розвитку територій, функціонування освіти та управління персоналом. Зустріч відбулася у Пирятинському ліцеї у форматі круглого столу.

Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Ігор Шикеринець привітав делегатів та презентував гостям досвід громади у реалізації проектів та програм на покращення життя населення. Висвітлив пріоритетні напрями діяльності Пирятинської ОТГ в контексті децентралізації: кроки становлення і перспективи, повідомили в Пирятинській ОТГ.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Лариса Кочур зауважила, що всі кроки, які зроблені, на які зосереджена увага місцевої влади, були спрямовані на створення комфорту для жителів громади, привабливого середовища й поліпшення інфраструктури. Відкриття сучасного Центру надання адміністративних послуг дало можливість спростити процедуру надання послуг населенню та підвищити їх якість. Потім детально розповіла про переваги ЦНАПу.

Про реалізацію проекту по міжмуніципальному співробітництву, а саме придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад, спільний крок до чистого довкілля нашого краю, підвищення якості водозабезпечення територіальних громад ознайомив присутніх заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Максим Варава.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради Тамара Коваленко презентувала тему децентралізація в галузі освіти: створення освітнього округу, бюджетна самостійність освітніх закладів.

Олександр Горбачов, керівник ДЮСШ, поділився успіхами та перемогами своїх вихованців. Також розповів про розвиток спорту на території Пирятинської ОТГ.

Далі учасники делегації завітали до басейну, відділення ДЮСШ секції „Сумо“ та центру розвитку дитини „Долоньки“.

Насамкінець учасники делегації з Кам’янської ОТГ ознайомилися з роботою ЦНАПу. Керівник-адміністратор ЦНАПу Людмила Коваль ознайомила присутніх з електронною чергою, що встановлена для зручності відвідувачів, та системою роботи Центру.

Перейти до вмісту