Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Прокуратура Полтавщини вимагає повернути державі майже 30 га землі із незаконного володіння фермерського господарства

Установлено, що на підставі рішення XX сесії 21 скликання Кременчуцької районної ради від 27.04.1994 фізичний особі надана у постійне користування земельна ділянка, яка розташована на території Пришибської сільської ради для ведення фермерського господарства, що підтверджується державним актом на право постійного користування землею, який зареєстровано в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею.

У подальшому, створено фермерське господарство, засновником та головою якого була фізична особа, яка у 2012 році померла, втім фермерське господарство продовжило користуватись земельною ділянкою.

Земельна ділянка, яка була надана у постійне користування померлій фізичній особі не може використовуватися для подальшого ведення фермерського господарства та повинна бути повернута до комунальної власності.

Органи прокуратури Полтавської області звернулись з позовом до суду щодо витребування земельної ділянки площею майже 30 га, вартістю майже 1 млн грн, із чужого незаконного володіння на користь держави. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

Перейти до вмісту