Ви тут:
Суспільство Україна 

Після роботи снайперів Управління держохорони у зоні АТО з’явився міф про американський спецназ під Слов’янськом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов за дорученням Президента України привітав особовий склад Управління державної охорони України з професійним святом – 27-ю річницею створення УДО, та вручив державні нагороди і сертифікати на квартири.

Виступаючи перед офіцерами УДО, О. Турчинов наголосив, що у часи важких для нашої держави випробувань – військового протистояння, терористичних загроз і провокацій, – щоденна робота військових УДО є прикладом патріотизму, професіоналізму, та справжнього героїзму.

«Ви обрали професію, яка вимагає залізної витримки та відданості своїй державі! Щиро вдячний за мужність, волю до перемоги та віддане служіння країні!», – сказав він.

Секретар РНБО України згадав, як на початку військової агресії з боку Російської Федерації саме військові УДО одними з перших стали в проломі за Україну. «Навесні 2014 року армія ще не була готова до активного захисту України: не вистачало одягу, зброї, засобів захисту, необхідно було навчити та провести злагодження першої хвилі мобілізації. Саме тоді, зменшивши до критичного рівня охорону державних органів влади, я відправив зведений підрозділ військовослужбовців УДО на чолі з їх керівником і снайперською групою на схід, де вони мужньо та професійно знищили ворожі сили, зупинивши їх наступ. Тоді у росіян і з’явився міф про американських спецпризначенців, які їх розбили під Слов’янськом», – зазначив О. Турчинов.

Секретар РНБО України висловив переконання, що військовослужбовці УДО «завжди залишатимуться взірцем сумлінного, професійного виконання військового обов’язку і службових завдань, та відданої служби Україні», і вручив державні нагороди та сертифікати на квартири.

Перейти до вмісту