Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Основні роботи з реконструкції Центру дозвілля у Гоголевому вже закінчили

У Центрі дозвілля в Гоголевому провели чергову нараду з представниками Полтавської ОДА, депутатами та виконавцями робіт. Там вже закінчили основні роботи, триває облаштування території та внутрішнє оздоблення. Реконструкцію планують закінчити до кінця березня, а відкрити оновлену будівлю – 1 квітня.

У Гоголевому Шишацького району продовжують реконструкцію будинку культури. Вже 1 квітня там буде сучасний Центр дозвілля. Він поєднає у собі нові технології та історичну складову, повідомили в Полтавській ОДА.

– Національний музей-заповідник Гоголя – унікальна туристична та культурна візитівка Полтавщини. Це історія, яку ми маємо зберегти для наступних поколінь. Це масштабний проект, який включатиме бібліотеку, галерею, готель, філію музичної школи та багато іншого. Тож, впевнений, незабаром гостей на батьківщині Гоголя стане ще більше, – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Зараз будівля поступово набуває нового вигляду: гостей зустрічають відомі особистості Полтавщини, зображені на фасаді, встановлені на даху сонячні батареї, а всередині – відремонтовані кімнати з новим покриттям.

Поки погода не дозволяє працювати надворі, виконавці зосередились на внутрішніх роботах: встановленні обладнання, меблів, розеток тощо.

– Нам лишилось встановити технічне обладнання, частина вже є. Також на черзі благоустрій території: покладемо плитку, встановимо решту ліхтарів, укріпимо береги озера. Приблизні терміни закінчення робіт – кінець березня, – прокоментував директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

Наразі вже облаштували сцену, гримерки, вбиральні, приміщення для галереї, встановили кілька ліхтарів та лавки.

– Сьогодні оглянули будівлю і побачили, що всі роботи виконані на 90%. Залишились тільки оздоблювальні: прибирання у кімнатах, встановлення розеток, роз’ємів тощо. Внутрішні роботи йдуть за графіком, плануємо вкластися у терміни. Зовнішні ж залежать від погоди, але незважаючи на це, також будемо працювати над територією. Сам Гоголівський центр – унікальний, – поділився заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь.

У найближчих планах – виділити кошти на берегове укріплення. Так, на обласній сесії депутати додатково спрямують 7,5 млн грн.

Відкрити оновлений Центр дозвілля планують 1 квітня, до Дня народження Миколи Гоголя.

Прес-служба Полтавської ОДА

Перейти до вмісту